Τι του συμβαίνει;

06.09.2013
Τώρα τελευταία όμως όποτε κάνουμε σεξ δεν εκσπερματώνει. Έχει αρχίζει να υποψιάζεται ότι έχει κάποιο πρόβλημα -κι εγώ το ίδιο υποψιάζομαι- αλλά δεν του κάνω κουβέντα μην τον αγχώσω κι άλλο.

Θεία βοήθεια! Είμαι με τον άντρα μου πόσα χρόνια και το σεξ μας πάντα ήταν αραιό αλλά κανονικότατο με τις επιδόσεις του άντρα μου σούπερ! Τώρα τελευταία όμως όποτε κάνουμε σεξ δεν εκσπερματώνει. Στην αρχή απέδιδε το γεγονός στο άγχος του και την κακή ψυχολογική κατάσταση που έχει απ'τη δουλειά και απ'το οικογενειακό του περιβάλλον (μάνα-πατέρας κλπ) αλλά ακόμη συνεχίζεται και πλέον αποφεύγει να το θίξει γιατί νομίζω πλέον ότι αρχίζει να υποψιάζεται μην έχει κάποιο πρόβλημα κι εγώ το ίδιο υποψιάζομαι επίσης, αλλά δεν του κάνω κουβέντα μην τον αγχώσω κι άλλο. Το θέμα είναι θέλαμε να κάνουμε και παιδάκι. Τί του συμβαίνει; Ν'ανησυχώ; Πώς πρέπει εγώ να συμπεριφερθώ; Σ'ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να μου απαντήσεις!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αθηνά μου, νομίζω ότι το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι υπομονή και να δείξεις κατανόηση, γιατί όντως ο άντρας σου είναι πολύ πιεσμένος και του βγαίνει εκεί. Επίσης, όσο κι αν σού είναι δύσκολο προσπάθησε να μην παίρνεις προσωπικά το πρόβλημα, σαν να φταις εσύ για την όλη κατάσταση, γιατί δεν έχει να κάνει μαζί σου.

Βλέπεις, η δευτερογενής ανεσταλμένη εκσπερμάτωση (όπως λέγεται επισήμως) είναι ένα προσωπικό πρόβλημα των αντρών που έχει να κάνει με την ανάγκη να συγκρατούν και να ελέγχουν τα συναισθήματα τους και συνήθως πρωτοεμφανίζεται με αφορμή το έντονο στρες, όπως στην περίπτωση του δικού σου.

Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους τους άντρες, χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, όταν όμως αρχίσει να επαναλαμβάνεται τείνει να γίνει ένα αυτόνομο πρόβλημα που βάζει σε δοκιμασία τη σχέση του ζευγαριού, με αποτέλεσμα και τα δύο μέλη να νιώθουν μειωμένα και θιγμένα.

Εφόσον λοιπόν θέλεις να τον βοηθήσεις να ξεπεράσει την κατάσταση –όπως είναι λογικό- σίγουρα θα πρέπει να τον καθησυχάσεις καθώς δεν πρόκειται για κάτι οργανικό, αλλά και να υποβαθμίσεις το πρόβλημα, ώστε να μην νιώθει διπλή πίεση από την αδυναμία του να αποδώσει όπως παλιά. Ούτως ή άλλως, λόγω της ανάγκης του για αυτοέλεγχο και της πιθανής πεποίθησης του ότι πρέπει να προσπαθήσει σκληρά για να σε ευχαριστήσει, εκείνος νιώθει ήδη αρκετά άσχημα που δεν μπορεί να ολοκληρώσει παρότι θα "όφειλε".

Όπως καταλαβαίνεις όμως, μιλάμε για έναν περίπλοκο ψυχοσωματικό μηχανισμό και γι' αυτό η καλύτερη, πιο γρήγορη και αποδοτική λύση για να ξεμπλοκάρει είναι να ζητήσετε τη βοήθεια ενός σεξολόγου, ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος για να αξιολογήσει υπεύθυνα την κατάσταση και να δώσει αποτελεσματική διέξοδο.

Σίγουρα δεν θα σου είναι εύκολο να τον πείσεις για κάτι τέτοιο αρχικά, αλλά το επιχείρημα του παιδιού που θέλετε να κάνετε σε συνδυασμό με την επιμονή σου να τον δεις να ευχαριστιέται ξανά το σεξ, σιγά-σιγά θα τον καταφέρεις.