Like στο Facebook

04.12.2014
Εχω αρχίσει να ζηλεύω τα πάντα. Πρόσφατα είδα ότι το αγόρι μου έκανε like σε πάρα πολλές κοπέλες συνεχόμενα...

Γεια σου θεία Λουκία. Είμαι 18 χρονών και είμαι σε μια σχέση εδώ και 1 χρόνο και μερικούς μήνες. Τον τελευταίο καιρό δε τα πάμε πολύ καλά όμως το προσπαθούμε. Όμως λόγω του ότι είμαστε μια έτσι μια αλλιώς, εγώ έχω αρχίσει να ζηλεύω τα πάντα. Πρόσφατα είδα ότι το αγόρι μου έκανε like σε πάρα πολλές κοπέλες συνεχόμενα, πράγμα που με ενόχλησε απίστευτα πολύ. Και τώρα αναρωτιέμαι, αξίζει να ζηλεύω για μερικά like ή είμαι υπερβολική;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αλέξια μου, το θέμα δεν είναι αν εκείνος κάνει like σε άλλες –το οποίο βέβαια είναι σαφέστατη ένδειξη ότι δεν περνάει καλά μαζί σου και προσπαθεί να σε προκαλέσει για να του κάνεις σκηνή. Το θέμα είναι ότι ούτε εσύ περνάς καλά πια μαζί του κι ότι η σχέση σας συνεχίζεται από κεκτημένη ταχύτητα γιατί δεν βρίσκετε το θάρρος να χωρίσετε.

Το ότι ζηλεύεις είναι φυσιολογικό, τη στιγμή που εκείνος σε εκθέτει απέναντι σε τρίτους, δεν σε σέβεται και δεν σου προσφέρει την προσοχή που λογικά χρειάζεσαι. Όμως αυτό είναι απλά ένα σύμπτωμα μιας γενικότερα αρρωστημένης κατάστασης, την οποία δεν έχεις κανένα λόγο να διαιωνίζεις.

Το ότι μπορεί να έχετε ακόμα καλές στιγμές, δεν λέει κάτι από μόνο του, ιδιαίτερα όταν οι κακές στιγμές υπερτερούν και σε κάνουν να ξενερώνεις. Άλλωστε, όταν είσαι μόνο 18 χρόνων είναι ακόμα πιο κρίμα να σπαταλάς τον χρόνο σου σε μια σχέση που βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Μίλησε του λοιπόν, ήρεμα κι ωραία και πες του ότι δεν έχει νόημα να το κουράζετε άλλο, αφού είναι ξεκάθαρο ότι δεν είσαστε καλά ο ένας με τον άλλο και είναι κρίμα να ξεφτιλίζετε μια σχέση που σας χάρισε όμορφες στιγμές στο παρελθόν. Όσο κι αν σας ξενίζει ή αν σας φαίνεται δύσκολο να χωρίσετε -αφού σίγουρα έχετε συνηθίσει να είσαστε ζευγάρι- θα είναι πολύ καλύτερα να τραβήξει ο καθένας σας τον δρόμο του, ώστε να μπορέσετε να κρατήσετε τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από αυτή τη σχέση, πριν αρχίσετε να τρώτε τα συκώτια σας.