25 χρονια διαφορα

20.03.2015
Ειμαστε στον ιδιο καλλιτεχνικο χωρο. Η σχεση μας ειναι σχεδον ιδανικη και ειμαστε μαζι περιπου 3 μηνες! Κανω καποιο λαθος;

Θεια Λουκια μου γεια σου, θα ηθελα πολυ τη βοηθεια σου.. Μου συμβαινει κατι το οποιο δε μου εχει ξανατυχει. Γνωρισα εναν ανθρωπο ο οποιος ειναι 50 και ειμαι 25. Η επικοινωνια μας ειναι ιδανικη. Ειμαστε στον ιδιο καλλιτεχνικο χωρο. Η σχεση μας ειναι σχεδον ιδανικη και ειμαστε μαζι περιπου 3 μηνες! Κανω καποιο λαθος; Εχω συζητησει με τις κολλητες μου και μου λενε οτι εαν εγω ειμαι καλα να το συνεχισω και να το ζησω. Απο την αλλη, απο τη στιγμη που ξεκινησαμε τη σχεση μας, με βασανιζουν διαφοροι τιτλοι που δινει η κοινωνια στο συνολο της του τυπου -ο κλασικος εργενης 50αρης σκηνοθετης που θελει μονο και μονο σεξουαλικη επαφη με μια μικρη κλπ- εχω εγκλωβιστει σε αυτο και ολο μ τρωει. Νιωθω οτι αυτο που κανω δεν ειναι φυσιολογικο. Ενω η σχεση μου μαζι του μου αρεσει πολυ και περναω πολυ καλα ! εχω κανει αυτη τη συζητηση με διαφορες φιλες -οχι κολλητες- και απλα εχω ρωτησει τη γνωμη τους χωρις να τους πω οτι ειμαι μαζι του. Κατηγορουν και χλευαζουν μεχρι αηδιας. Νιωθω ασχημα. Σα να με επηρεαζει ο περιγυρος αρκετα και σα να νιωθω τους παντες να με κοιτανε οταν ειμαι μαζι του. Δεν ενιωσα στιγμη οτι θελει να εκμεταλλευτει τη θεση μου και την ηλικια μου Σκεψου οτι βγαιναμε σχεδον 1 μηνα πριν γινει οτιδηποτε. :( :( Είναι φυσιολογικο να επηρεαζομαι τοσο πολύ; Και επισης ειναι αφυσικο αυτο που κανω; Τα εχω παιξει και φοβαμαι οτι επηρεαζω αρνητικα και τη σχεση μου με αυτες μου τις σκεψεις.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Νεφέλη μου, υπάρχει ένα πολύ γενικός κανόνας που όμως ισχύει και στη δική σου, ειδική περίπτωση: εφόσον δεν βλάπτεις κανένα με ό,τι κάνεις, το τι λέει ο καθένας πρέπει να τ’ ακούς βερεσέ. Τι σε νοιάζει τι μπορεί να πιστεύουν για τη σχέση σου άσχετοι άνθρωποι; Τι ξέρουν αυτοί για την ευτυχία σου;

Βέβαια, ο καθένας μπορεί να βγάλει διάφορα αυθαίρετα συμπεράσματα για την επαγγελματική διάσταση της σχέσης σου μ’ αυτόν τον άντρα -ότι πιθανόν να σε προωθεί χωρίς να το αξίζεις, ας πούμε- αλλά και πάλι δεν έχεις κανένα λόγο να προβληματίζεσαι αν μέσα σου ξέρεις ότι δεν είναι αλήθεια κάτι τέτοιο. Αν πάλι είναι αλήθεια, τότε θα πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο για να καταξιωθείς ευρύτερα στον χώρο σου και να κλείσεις τα στόματα όσων σε διαβάλουν.

Όπως κι αν έχει όμως, δεν πέφτει λόγος σε κανέναν για το τι κάνεις στην προσωπική σου ζωή. Από τη στιγμή που τη βρίσκεις με έναν άνθρωπο και είσαστε ειλικρινείς ο ένας απέναντι στον άλλον, όλα είναι καλά και άγια.

Αν βέβαια με ρωτούσες για το κατά πόσο μια τέτοια σχέση έχει πιθανότητες να επιβιώσει σε βάθος χρόνου, θα σου έλεγα ότι υπάρχει ένας αυξημένος βαθμός δυσκολίας κι αυτό επειδή οι μελλοντικές ανάγκες σου (π.χ. γάμος, παιδιά κ.λπ.) πολύ πιθανόν να απέχουν έτη φωτός από τις ανάγκες του καλού σου, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί σύντομα να πάψει να σε καλύπτει συναισθηματικά όσο σε καλύπτει αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, δεν μπορείς να ζεις σήμερα με βάση τις ανάγκες που μπορεί να έχεις αύριο και γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβληματίζεσαι.

Με λίγα λόγια, θα συμφωνήσω με τις κολλητές σου ότι αξίζει να ζήσεις αυτή την εμπειρία ανεξάρτητα από το πού θα σε βγάλει, ακόμη κι αν δεν είναι πολύ μακριά. Οι κολλητές σου σε νοιάζονται και θέλουν το καλό σου κι αν χρειάζεσαι τη γνώμη κάποιου αυτό που λένε εκείνες πρέπει να βαραίνει περισσότερο. Πέρα απ’ αυτό, ο καθένας έχει και μια άποψη. Αλλά και τι έγινε; Κι εσύ έχει τη δική σου και αυτή τη στιγμή θέλεις να είσαι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Ή μήπως όχι και τόσο τελικά;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ