Προβλημα με παντρεμενο

19.03.2015
Την τελευταια φορα με φιλησε, δεν του ειπα κατι αλλα νομιζω πως με θεωρει διεξοδο στη βαρετη ζωη του.

Καλησπέρα σας, πραγματικα αξίζετε το σεβασμο ολων μας… Το θεμα μου αφορα τη σχεση μ με έναν παντρεμενο φιλο μου. Κανουμε παρεα αλλα νομιζω απλα απ τη πλευρα του ο ιδιος ισως το βλεπει διαφορετικα. Πιο αναλυτικα μου στελνει συνεχως μηνυματα και βραδυνες ωρες και ωρες που λειπει η γυναικα του και οσες φορες εχουμε βγει, μου χει πει ότι η ζωη του είναι λιγο βαρετη ενώ την τελευταια φορα με φιλησε δεν του ειπα κατι αλλα νομιζω πως με θεωρει διεξοδο στη βαρετη ζωη του. Εσεις τι πιστευετε ότι μπορει να θελει ενας παντρεμένος με ένα παιδι 7 χρονων από μενα; Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο να βαριεται καποιος τον ανθρωπο που αποφασισε πριν μερικα χρονια να τον παντρευτει. Ας χωρισει τοτε απ το να είναι και οι δυο δυστυχισμένοι... Ελπιζω να το διαβασετε και αν μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας, πως να το χειριστω. Ευχαριστω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Εύα μου έχεις απόλυτο δίκιο να πιστεύεις ότι ο κύριος αυτός σε βλέπει σαν διέξοδο στην πλήξη του. Βέβαια, το γιατί πλήττει είναι άλλη ιστορία, αφού δεν μπορείς να ξέρεις τι απρόβλεπτο για τον ίδιο έχει μεσολαβήσει που τον έκανε να απογοητευτεί τόσο γρήγορα από τον γάμο του. Βλέπεις, πολλές αναποδιές μπορεί να συμβούν ανάμεσα σε ένα νέο ζευγάρι που δημιουργεί τη δική του οικογένεια, καθώς υπάρχει μια ατελείωτη σειρά αιτίων –από ανωριμότητα και των δύο, μέχρι υπερβολικές προσδοκίες ή ακόμη και πρακτικά προβλήματα- που μπορεί να οδηγήσει έναν γάμο σε αδιέξοδο.

Όμως, όποιος κι αν είναι ο λόγος που ο γάμος αυτού του ανθρώπου δεν λειτουργεί –γιατί είναι σαφές ότι δεν λειτουργεί, αλλιώς δεν θα ξενοκοιτούσε- δεν σε αφορά και δεν έχεις κανένα λόγο να προσπαθήσεις να τον καταλάβεις και να τον συμπονέσεις.

Αν θέλεις να κάνετε παρέα γενικά έχει καλώς αλλά αν δεν θέλεις να μπλέξεις άσχημα καλύτερα να τον κρατάς σε απόσταση ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει ν’ απαντάς στα μηνύματα του, σίγουρα όχι σε όλα και ακόμα πιο σίγουρα όχι σ’ εκείνα που σου στέλνει σε ακατάλληλες ώρες, ενώ όποτε απαντάς θα πρέπει οι απαντήσεις σου να είναι κάπως κοφτές και τυπικές. Επίσης, δεν πρέπει να βγαίνεις μόνη μαζί του παρά μόνο με μεγάλη παρέα και δεν πρέπει να συζητάς μαζί του για τον γάμο του ή για τη δική σου προσωπική ζωή, αφού αυτό είναι ένα είδος φλερτ, ιδιαίτερα όταν οι αναφορές στα προσωπικά σας έχουν αρνητικές αποχρώσεις.

Εννοείται τέλος, ότι δεν θα πρέπει ποτέ ξανά να του δώσεις την ευκαιρία ή να του επιτρέψεις να σε φιλήσει πάλι, γιατί κάπως έτσι ξεκινούν όλα.

Αν για οποιονδήποτε λόγο προσπαθήσει να σε στριμώξει, με λόγια ή με πράξεις για να εκβιάσει τη συμπάθεια σου ή τη συναίνεση σου σε κάτι περισσότερο από σεξουαλική άποψη –γιατί το σεξ είναι ο στόχος του και δεν υπάρχει αμφιβολία- πες του ξεκάθαρα ότι έχεις μετανιώσει για την προηγούμενη φορά, ήταν ένα λάθος και δεν πρόκειται να δώσεις συνέχεια στο όλο θέμα.

Τέλος, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στο ότι αν κάποιος είναι δυστυχισμένος στον γάμο του οφείλει να χωρίσει, εφόσον τα προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν παίρνουν γιατρειά.

Όμως να ξέρεις ότι δεν έχουν όλοι τα ίδια κότσια και κάποιοι δειλιάζουν ν’ αφήσουν τη βολή τους και την τακτοποιημένη ζωούλα τους και να ξαναμπούν στον στίβο της αναζήτησης συντρόφου. Με άλλα λόγια, αυτοί οι τύποι επιδιώκουν να κρατήσουν και την πίτα σωστή και τον λύκο χορτάτο, γι’ αυτό προτιμούν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους και την σύντροφο τους κλέβοντας στιγμές «ευτυχίας» από εδώ κι από εκεί, παρά να αναμετρηθούν με την αλήθεια τους και να παλέψουν για να βγουν νικητές.

Με άλλα λόγια πρόκειται για θλιβερές περιπτώσεις και δεν έχεις κανένα λόγο να μπλέκεις με τέτοιους τύπους. Απλά κόψε του τον αέρα με ευγενική ψυχρότητα κι αργά ή γρήγορα θα βαρεθεί και θα ψάξει αλλού να βρει αυτό που του λείπει. Μακριά από σένα κι όπου θέλει ας πάει.