Αναπληρωση

27.03.2015
Ήταν πιο δοτικος απο ποτε και μου ζητησε αν θελω να κανουμε μωρο και να κανουμε την πρωτη μας προσπαθεια, το ιδιο και το επομενο πρωι!

Θεια Λουκια σου ειχα γραψει για το δυστυχημα που ειχε γινει στο οποιο οδηγος ηταν το αγορι μου (εχουμε μια περιπλοκη σχεση εδω και πεντε χρονια) και σκοτωθηκε ο κολλητος του! Εχθες ειχαμε την πρωτη μας επαφη μετα το γεγονος και το αγορι μου ηταν πιο δοτικος απο ποτε και μου ζητησε αν θελω να κανουμε μωρο και να κανουμε την πρωτη μας προσπαθεια, το ιδιο και το επομενο πρωι! Ειμαι 19 ειναι 22. Τον θελω και τον αγαπαω οσο τιποτα, θα εκτιμουσα παρα πολυ την αποψη σου οσον αφορα τους λογους που του δημιουργησαν αυτη την επιθυμια.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου έχεις καταλάβει πολύ καλά πώς λειτουργεί ο ψυχισμός του αγοριού σου και έχεις κάθε δίκιο να είσαι σκεπτική απέναντι στην ξαφνική αλλαγή της στάσης του απέναντι σου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν σε θέλει ή ότι δεν σε αγαπάει. Απλά αυτή τη στιγμή είναι υπό την επήρεια του τραυματικού γεγονότος που έζησε και όλα αυτά τα συναισθήματα είναι διογκωμένα και τονισμένα από την αγωνία του θανάτου.

Βλέπεις -όπως νομίζω ότι έχεις διαισθανθεί ήδη- το σεξ και η υπόσχεση μιας νέας ζωής που το συνοδεύει, λειτουργεί ως αντίδοτο στον φόβο του θανάτου. Το γεγονός λοιπόν ότι το αγόρι σου έχει αποφασίσει να αφεθεί στον έρωτα είναι ανθρώπινο και μπορούμε να πούμε θεμιτό προκειμένου να ξεφύγει από την κατάθλιψη.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα ισχυρό κριτήριο για να φέρετε στον κόσμο ένα παιδί, ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις τόσο φορτισμένες συνθήκες που αλλοιώνουν την κρίση σας.

Πρακτικά μιλώντας, εφόσον τον θέλεις και τον αγαπάς θα κάνεις καλά να τον ενθαρρύνεις ως προς την εκδηλωτικότητα του, αλλά θα πρέπει να αναβάλεις οποιαδήποτε αμετάκλητη απόφαση όπως είναι μια εγκυμοσύνη για τουλάχιστον έναν χρόνο μετά το δυστύχημα, όπου ο κύκλος του πένθους θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και θα μπορείτε και οι δύο να πάρετε πολύ πιο συνειδητές αποφάσεις για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Πες λοιπόν ότι χαίρεσαι πάρα πολύ που έχετε έρθει πιο κοντά και ότι νιώθεις την ανάγκη να απολαύσεις αυτή τη φάση για λίγο καιρό ώστε να προλάβετε να ισορροπήσετε από τις πρόσφατες εξελίξεις πριν κάνετε ένα τόσο μεγάλο βήμα. Ταυτόχρονα βέβαια, φρόντισε να πάρεις σοβαρά μέτρα αντισύλληψης (όπως το αντισυλληπτικό χάπι ίσως) γιατί μέσα σ’ αυτό το έντονα συγκινησιακό κλίμα πολλά μπορεί να πάνε στραβά σε ένα ζευγάρι και μετά να θρηνήσετε κι άλλες απώλειες, άνευ λόγου και αιτίας.