Βλενορροια

01.04.2015
Mου εχει πει πως ειναι πολυ βρομικη η τουαλετα του και πως λογικο να κολλησε μικροβια...

Θεια λουκια καλησπερα. Συγχαρητηρια για την στηλη σου και τελειο το καινουργιο σου site. Θα μπω κατευθιαν στο ψητο. Ο αδερφος του αγοριου μου προσφατα κολλησε βλενορροια ή γονορροια οπως λεγεται τελος παντον αυτο το μικροβιο. Και Το αγορι μου παει και κοιμαται σπιτι του πολυ συχνα λογω του οτι ο αδερφος του μενει μονος του (αφου τον χωρισε η κοπελα του επειδη την κολλησε κ εκεινη). Mου εχει πει πως ειναι πολυ βρομικη η τουαλετα του και πως λογικο να κολλησε μικροβια... Και εγω τωρα εχω μπει σε τρελες σκεψεις το αγορι μου εφοσον κοιμαται εκει θα πηγαινει κ στη τουαλετα λογικα. Και εμενα με τρωει ολο αυτο. Αν κολλησει κ ο δικος μου απ τη τουαλετα η οποια ειναι κ βρομικη; Αχ θειουλα μου θελω τη γνωμη σου οπωσδηποτε και να μου πεις πως να το χειριστω ολο αυτο... Δεν θελω να κολλησουμε κ εμεις...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ελένη μου, η γονόρροια είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και κολλάει μέσω της επαφής με σωματικά υγρά. Δηλαδή, αν το αγόρι σου δεν έχει κάποιου είδους σεξουαλική επαφή με τον αδελφό του δεν μπορεί να κολλήσει γονόρροια από εκείνον.

Βέβαια, για προληπτικούς λόγους καλό θα ήταν να μην μοιράζεται μαζί του πετσέτες, σεντόνια ή ήδη προσωπικής υγιεινής, όπως οδοντόβουρτσες και ξυραφάκια, καθώς αυτά τα είδη υπάρχει πιθανότητα να έχουν έρθει σε επαφή με σωματικά υγρά του αδελφού του και να του μεταφέρουν τη μόλυνση.

Ωστόσο, λογικά μετά τη διάγνωση ο αδελφός του αγοριού σου θα έχει ακολουθήσει θεραπεία και θα είναι πλέον υγιής, οπότε δεν θα μπορεί να κολλήσει κάποιον άλλον. Γιατί πρέπει να ξέρεις ότι η γονόρροια είναι μια μόλυνση που θεραπεύεται με αντιβιοτικά χωρίς ν’ αφήνει άλλα προβλήματα. Άρα, η πιθανότητα να κολλήσει το αγόρι και στη συνέχεια εσύ πρακτικά δεν υπάρχει.

Παρόλα αυτά, δεν θα έβλαπτε καθόλου τα δυο αγόρια να κάνουν μια γερή φασίνα στον χώρο του μπάνιου για λόγους γενικότερης υγιεινής, καθώς υπάρχουν και μικρόβια που δεν είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενα αλλά μπορούν να μεταφερθούν στον άνθρωπο από ακάθαρτες επιφάνειες, ιδιαίτερα σε τέτοιους χώρους. Δυστυχώς τα σπίτια και ειδικά οι χώροι της κουζίνας και του μπάνιου έχουν ανάγκη από συχνό καθάρισμα για να παραμένουν καθαροί κι αυτό είναι από τα μειονεκτήματα του να πρέπει να φροντίζεις μόνος σου τον χώρο σου.