Αποτριχωση

01.04.2015
Οι αποτριχωτικες μηχανές που κυκλοφορούν στην αγορά αφαιρούν τις πολύ κοντές τρίχες;

Θεια Λουκία γεια σου! Σου έχω ξαναστείλει μήνυμα αλλά δεν μου απαντήσες. Η ερώτηση μου είναι η εξης: Οι αποτριχωτικες μηχανές που κυκλοφορούν στην αγορά αφαιρούν τις πολύ κοντές τρίχες; Επίσης τα αποτελεσματα ποσο καιρο διαρκούν περιπου;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ραφαέλλα μου, οι αποτριχωτικές μηχανές λειτουργούν με τη λογική που λειτουργεί το τσιμπιδάκι, η χαλάουα ή το κερί, δηλαδή αφαιρούν τις τρίχες από τη ρίζα τους και έχουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα καθώς αφήνουν το δέρμα απαλό και απαλλαγμένο από τρίχες για περίπου τρεις εβδομάδες.

Βέβαια, ανάλογα με το σημείο του σώματος οι τρίχες ξαναβγαίνουν με διαφορετικό ρυθμό, αλλά σε κάθε περίπτωση οι αποτριχωτικές μηχανές μπορούν να τις αφαιρέσουν σχεδόν αμέσως μόλις εμφανιστούν, γρηγορότερα από το τσιμπιδάκι και πολύ πιο αποτελεσματικά από το κερί ή τη χαλάουα γιατί τις «πιάνουν» από πολύ κοντές.

Θα έλεγα ότι είναι μια πολύ καλή λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε όλο το σώμα. Ωστόσο δεν ενδείκνυται για τις γυναίκες που οι τρίχες τους έχουν την τάση να μεγαλώνουν ανάποδα μέσα στον πόρο, ιδιαίτερα στα σημεία που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή μόλυνση και αντιαισθητικούς καλόγερους, όπως στην περιοχή του μπικίνι ή στις μασχάλες.

Αν λοιπόν έχεις δοκιμάσει ήδη κάποια μορφή αποτρίχωσης όπως το κερί ή τη χαλάουα και δεν έχεις αντιμετωπίσει θέμα με γυρισμένες τρίχες, η αποτριχωτική μηχανή μπορεί να σε βολέψει εξαιρετικά.