Εξανθηματα στην περιοχη του αιδοιου

11.04.2015
Eχω εμφανισει παρα πολλες μικροσκοπικες φουσκαλες στο αιδοιο και κυριως στα χειλη. Ειναι παρα πολλες μαζι, πολυ μικρες και δεν μου προκαλουν πονο η κνησμο.

Αγαπητή θεία Λουκία γεια σου! Σου εστειλα ξανα μηνυμα λιγες μερες πριν αλλα δεν μου απαντησες δυστυχως. Εχω μεγαλο προβλημα και χρειαζομαι σε παρακαλω τη συμβουλη και τη γνωμη σου! Εδω και 10 μερες περιπου εχω εμφανισει παρα πολλες μικροσκοπικες φουσκαλες στο αιδοιο και κυριως στα χειλη. Ειναι παρα πολλες μαζι, πολυ μικρες και δεν μου προκαλουν πονο η κνησμο. Ωστοσο εδω και 10 μερες δεν εχουν φυγει αλλα εχω την αισθηση πως εχουν αυξηθει λιγο. Επισης εχω παρατηρησει αυξημενες κολπικες εκκρισεις. Προκειται για ενα λευκο, αοσμο υγρο. Τι μπορει να ειναι; υπαρχει περιπτωση να ειναι ερπης; Μπορει να προκειται για καποιου ειδους μολυνση που μπορει να κολλησει κανενας απο μια δημοσια τουαλετα πχ; Σε ευχαριστω πολυ εκ των προτερων κ ελπιζω να μου απαντησεις οσο το συντομοτερο δυνατον γιατι εχω ανησυχησει πολυ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μελίνα μου, να πούμε πρώτα απ' όλα ότι δεν μπορείς να κολλήσεις έρπη ή οποιοδήποτε άλλο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα από τις τουαλέτες... "εκτός κι αν κάτσεις πριν σηκωθεί ο άλλος", σύμφωνα με το αστειάκι που λένε συχνά οι γιατροί.

Από εκεί και πέρα, όντως μπορεί το εξάνθημα που βλέπεις να είναι έρπης, ο οποίος συχνά συνοδεύεται και από μύκητες, κάτι που θα δικαιολογούσε τα υγρά.

Τα συμπτώματα του έρπη περνάνε από μόνα τους, όμως καλό είναι να ξέρεις αν πρόκειται για κάτι τέτοιο, προκειμένου να πάρεις τα μέτρα σου στο εξής για να μην κολλήσεις άθελα σου κάποιον άλλον, πριν σου ξαναπαρουσιαστεί τέτοιο ξέσπασμα. Γι' αυτό θα μπορούσες να κάνεις τις σχετικές αιματολογικές εξετάσεις (για έρπη τύπου Ι και ΙΙ) και αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για έρπη, να αποφεύγεις στο εξής να δέχεσαι στοματικό σεξ τις μέρες που μπορεί να νιώθεις ένα "γαργάλημα" εκεί κάτω -ακόμη κι αν δεν βλέπεις σπυράκια- και να φροντίζεις να χρησιμοποιείς παράλληλα προφυλακτικό σε όλη τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Ως προς τα υγρά, αυτά δεν θα περάσουν από μόνα τους και θα πρέπει να κάνεις καλλιέργεια κολπικού υγρού και να συμβουλευτείς γυναικολόγο.

Ό,τι κι αν είναι πάντως μην στεναχωριέσαι και μην ανησυχείς: τέτοιες μολύνσεις είναι αναμενόμενες στα σεξουαλικώς ενεργά άτομα και θεραπεύονται εύκολα, χωρίς να σου αφήσουν προβλήματα εφόσον κινηθείς εγκαίρως.