Αποτρίχωση [αιδοίου]

14.04.2015
Πώς πρέπει να ξυρίζω την ευαίσθητη περιοχή χωρίς να τραυματιστώ;

Θα ήθελα πολύ να μάθω πώς πρέπει να ξυρίζω την ευαίσθητη περιοχή χωρίς να τραυματιστώ και τι κρέμα να βάλω; Η μπεπανθόλ βοηθάει;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λίλη μου, λυπάμαι που θα σου το πω αλλά καταρχήν δεν πρέπει να ξυρίζεις, ούτε και να αποτριχώνεις γενικότερα την μικρή σου περιοχή. Αυτή η κακώς εννοούμενη συνήθεια «υγιεινής» που διαδόθηκε παράλληλα με την χρήση της ιντερνετικής πορνογραφίας δεν είναι καθόλου... υγιεινή σύμφωνα με τους γιατρούς, γυναικολόγους και δερματολόγους.

Ο λόγος γι' αυτό είναι ότι το δέρμα των γεννητικών οργάνων είναι πιο ευαίσθητο και χωρίς τις τρίχες βρίσκεται απολύτως εκτεθειμένο σε ερεθισμούς και μολύνσεις κάθε είδους.

Πέρα απ' αυτό η ίδια η αποτρίχωση όταν γίνεται με ξυράφι ή κάποια μέθοδο που ξεριζώνει τις τρίχες (π.χ. χαλάουα ή κερί) μπορεί να προκαλέσει αντίστοιχα, κοψίματα ή και δοθηΐνες (καλόγερους) που να σου δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Εν πάση περιπτώσει, για τις κοπέλες που επιμένουν στην πλήρη αποτρίχωση, η καλύτερη μέθοδος είναι το λέιζερ, το οποίο τουλάχιστον είναι ασφαλές και έχει και μόνιμα αποτελέσματα.

Αν πάλι δεν έχεις πάρει απόφαση για τόσο δραστικές λύσεις, το ιδανικό θα ήταν να ξυρίζεις μόνο την περίμετρο του μπικίνι και απλά να ψαλιδίζεις τις υπόλοιπες τρίχες ώστε να έχουν μεν μια φροντισμένη εμφάνιση αλλά παράλληλα να σε προστατεύουν όπως είναι σχεδιασμένες να κάνουν. Άλλωστε, αυτό είναι το στυλ που αρέσει και στους περισσότερους άντρες όπως μπορείς να διαβάσεις και στο σχετικό άρθρο του WomenOnly.

Τώρα, από πρακτική άποψη, ο καλύτερος τρόπος για να ξυρίζεσαι ειδικά σ' αυτό το σημείο είναι προς το τέλος του ντους -κι αφού έχεις σαπουνιστεί, ώστε να έχουν μαλακώσει οι τρίχες- ακολουθώντας τη φορά της τρίχας (όπως μεγαλώνει). Μ' αυτό τον τρόπο θα χρειάζεσαι πιο συχνές επαναλήψεις, αλλά δεν κινδυνεύεις από κοψίματα και ερεθισμούς. Στο τέλος δε, άπλωνε μια οποιαδήποτε κρέμα σώματος εξωτερικά, προσέχοντας να μην εισχωρήσει στα μικρά χείλη γιατί τότε μπορεί να σου κάνει ερεθισμούς.