Αμυγδαλιτιδες

18.04.2015
Μεσα στο τελευταιο εξαμηνο εχω βγαλει 4 φορες πυον στις αμυγδαλες και ανεβαζω βεβαια πυρετο ή δεκατα.

Θεια Λουκια γεια σου! Αχω τεραστιο προβλημα με τις αμυγδαλες μου. Μεσα στο τελευταιο εξαμηνο εχω βγαλει 4 φορες πυον στις αμυγδαλες και ανεβαζω βεβαια πυρετο ή δεκατα. Δε πινω καν κρυα νερα! Πολυ φοβαμαι οτι θα χρειαστει επεμβαση, χειρουργειο δηλαδη! Υπαρχει περιπτωση να μη φτασω σ αυτο το σημειο;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Τάνια μου, πριν καταλήξεις στο χειρουργείο θα πρέπει να βρεις για ποιο λόγο οι αμυγδαλές σου ερεθίζονται τόσο συχνά. Το σίγουρο είναι πως ο οργανισμός σου είναι αδυνατισμένος από κάποια αιτία και θα πρέπει να την εντοπίσεις πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση.

Δεν ξέρω τι εξετάσεις έχεις κάνει μέχρι τώρα, αλλά σίγουρα θα πρέπει να κάνεις ένα γενικότερο τσεκ απ για τον έλεγχο της υγείας σου και ίσως μια καλλιέργεια (μαζί με τεστ ευαισθησίας στα αντιβιωτικά) επιχρίσματος που θα πάρουν από τον λαιμό σου προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο μικρόβιο ακριβώς σου προκαλεί το πρόβλημα και να επιλεγεί η κατάλληλη αντιβίωση.

Παράλληλα με όλα αυτά ή σε συνέχεια όλων αυτών αν δεν βγάλεις άκρη, μπορείς να καταφύγεις και στην ομοιοπαθητική, η οποία πολλές φορές δίνει λύσεις εκεί που η συμβατική ιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Ξεκίνα λοιπόν από έναν γιατρό ωτορινολαρυγγολόγο (ΩΡΛ) και μην βιάζεσαι να καταφύγεις στο νυστέρι.