Προβλημα γυναικολογικο

21.04.2015
Αγχωνομαι μην εχω κατι σοβαρο κι ολο αναβαλλω τις ερωτικες συνευρεσεις με το αγορι μου γτ νιωθω ασχημα.

Γεια σου θεια Λουκια! Σου ειχα ξαναστειλει αλλα δεν μου απαντησες. Ειμαι 21 ετων, παρθενα κ δεν ειχα ποτε σταθερη περιοδο (αλλοτε 6 αλλοτε 12 αλλοτε 16!). Ο γυναικολογος μου ειπε οτι δν χρειαζεται να παρω χαπια γτ δεν εχω πολυκυστικες κ μπορει να σταθεροποιηθει αν ξεκινησω τις σεξ.επαφες. Τους τελευταιους μηνες ομως αρκετες μερες πριν αδιαθετησω εχω καφε υγρα πηχτα κ σαν να κολλανε, ακομα κ ολοκληρα κομματια, πιο μεγαλα κ στερεα απο τις βλεννες. Δεν εχω τσουξιμο, φαγουρα ή οτιδηποτε αλλο. Με το αγορι μου προσπαθησαμε ελαχιστες φορες να ολοκληρωσουμε αλλα επειδη πονουσα το αφηναμε. Το αναφερω μηπως σχετιζεται με το προβλημα μου. Σε παρακαλω απαντησε μου γιατι αγχωνομαι μην εχω κατι σοβαρο κι ολο αναβαλλω τις ερωτικες συνευρεσεις με το αγορι μου γτ νιωθω ασχημα. Κ στον γυναικολογο δεν εχει νοημα να παω γιατι δεν μπορει να με εξετασει καθως δεν εχω ακομα ολοκληρωμενες σχεσεις. Να περιμενω να ολοκληρωσω καποια στιγμη και να παω; Σε παρακαλω πες μου τι να κανω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μιχαέλα μου, τα καφέ υγρά που βλέπεις είναι αίμα και σημαίνουν την αρχή της περιόδου σου. Τώρα οι αριθμοί που μου λες φαντάζομαι ότι αναφέρονται στη διάρκεια της περιόδου σου και όχι στη διάρκεια του κύκλου σου.

Για να πούμε αν έχεις σταθερό κύκλο, μετράμε από την πρώτη μέρα που βλέπεις αίμα (αυτά τα καφέ στην περίπτωση σου) και όλες τι μέρες που μεσολαβούν μέχρι την ημέρα που θα δεις αίμα την επόμενη φορά, δηλαδή ένα διάστημα που συνήθως κυμαίνεται από τρεις έως πέντε εβδομάδες. Αν το διάστημα αυτό είναι σταθερό, με μια απόκλιση 2-3 ημερών, τότε λέμε ότι έχεις σταθερό κύκλο. Αν όχι, τότε ο κύκλος σου είναι ασταθής. Όλο αυτό είναι ανεξάρτητο από το πόσες μέρες διαρκεί το αίμα, δηλαδή η περίοδος σου.

Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια της περιόδου σου και η σταθερότητα του κύκλου σου δεν έχουν καμιά σχέση με το αν κάνεις σεξ ή όχι και μου κάνει εντύπωση να σου έχει πει κάτι τέτοιο ένας γιατρός και μάλιστα χωρίς να σε εξετάσει.

Από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι έχεις πονέσει τις φορές που έχεις αποπειραθεί να κάνεις σεξ είναι επίσης άσχετο με τον κύκλο σου και την περίοδο σου και προσωπικά πιστεύω ότι οφείλεται περισσότερο στην άγνοια που είναι σαφές ότι έχεις για τις σεξουαλικές λειτουργίες και τη σεξουαλικότητα σου και λιγότερο σε οτιδήποτε άλλο.

Φρόντισε λοιπόν να ενημερωθείς καλύτερα για το θέμα -θα βρεις πλήθος άρθρων εδώ, στις κατηγορίες Sex και Γονιμότητα- ώστε να ξεπεράσεις τη νευρικότητα σου και να μπορέσεις να χαλαρώσεις.

Να θυμάσαι ότι η ερωτική επιθυμία και η σεξουαλική πράξη είναι απολύτως φυσιολογικές καταστάσεις που δεν μπορούν να απειλήσουν ή να επηρεάσουν την υγεία σου, εφόσον συνευρίσκεσαι με ένα υγιές άτομο.

Το να πονέσεις λιγότερο ή περισσότερο την πρώτη φορά είναι επίσης φυσιολογικό κι αναμενόμενο και δεν θα έπρεπε να σε σταματάει. Άλλωστε, πώς θα μπορέσεις κάποια μέρα να αποκτήσεις τη δική σου οικογένεια, αν δεν κάνεις σεξ;

Δούλεψε λοιπόν αυτές τις σκέψεις μέσα σου, ενημερώσου κατάλληλα για το θέμα και πάρ' το απόφαση. Σε βεβαιώ ότι δεν θα είσαι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ