Τι σημαίνει αυτό;

19.04.2015
Θέλει κάτι περισσότερο; Τι να πω στην αδελφή του; Δεν έχω κάνει τίποτα μαζί του, ούτε και θα το ήθελα.

Αγαπητή θεία Λουκία, πρώτα απ 'όλα συγχαρητήρια για τη στήλη σας. Δίνει χρήσιμες συμβουλές σε πολλούς. Θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας για ένα θέμα. Αυτή τη στιγμή ζω στο εξωτερικό. Έκανα μαθήματα ξένων γλωσσών και είχα την ευκαιρία να γνωριστώ με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα τους λοιπόν, γνώρισα 3 άτομα ας τους πούμε Άννα, Μιχάλη και η Ειρήνη. Η Άννα και ο Μιχάλης είναι αδέλφια. Η Άννα είναι μεγαλύτερη και ο Μιχάλης στην ίδια ηλικία με μένα. Η Ειρήνη είναι η σύζυγος και η μητέρα του παιδιού του Μιχάλη.

Για περίπου 9 μήνες καθόμουν πάντα δίπλα στον Μιχάλη και στη συνέχεια δίπλα στην Άννα. Θα έλεγα ότι είχαμε φιλικές σχέσεις. Η Άννα με είχε καλέσει σπίτι της για φαγητό κι εγώ είχα καλέσει την ίδια, μαζί με τον Μιχάλη και την Ειρήνη, όμως το ζευγάρι δεν ήρθε ποτέ καθώς εργάζονταν.

Κάποια στιγμή, ο Μιχάλης προσπάθησε να μου συστήσει έναν από τους συναδέλφους του, τον Νίκο. Βγήκαμε μια φορά για καφέ μόνο και μετά του ξεκαθάρισα ότι δεν ενδιαφερόμουν. Μετά απ' αυτό ο Μιχάλης άρχισε να μου στέλνει γραπτά μυνήματα και να μου τηλεφωνεί αργά το απόγευμα ή το βράδυ (10 - 12 το βράδυ). Του απαντούσα, αλλά πάντα να τον έβλεπα σαν φίλο και τίποτα περισσότερο (εκείνος είπε σε ένα από τα πρώτα μηνύματα του ότι με βλέπει σαν αδελφή του).

Οφείλω να αναφέρω ότι ο Μιχάλης δουλεύει πολύ και συχνά μένει μακριά από την οικογένειά του για μια εβδομάδα ή και περισσότερο. Έτσι, όταν μου έστελνε ή με έπαιρνε τηλέφωνο ήμουν αρκετά σίγουρη πως δεν είναι με τη σύζυγό του.

Επίσης, την τελευταία εβδομάδα με είχε ρωτήσει πάντα μέσω γραπτών μηνυμάτων, «πώς είσαι όμορφο και καλό κορίτσι»; Αν τύχαινε να μην δω τα μηνύματα του, συνέχιζε να μου γράφει και να με ρωτά γιατί δεν απαντάω.

Μία ή δύο φορές πριν από την τελευταία συνομιλία μας έστειλε κάποιες φατσούλες με ματάκι και Χ ή καρδιά στο στόμα (τις παρατήρησα αργότερα, καθώς όταν μου τις είχε στείλει δεν τους είχα δώσει σημασία). Επίσης, την τελευταία φορά μου είπε ότι αποφάσισε να έρθει να με επισκεφθεί, από μόνος του, χωρίς να τον έχω καλέσει και σε επόμενο μήνυμα μου είπε «θέλω πολύ να σε δω»!!!

Του απάντησα, «εντάξει, αλλά μπορείς να πεις στην αδελφή σου να έρθει μαζί;» κι απάντησε, «όχι, θα πρέπει να έρθω μόνος μου» κι ότι θα έφερνε μαζί του ποτά. Του ανταπάντησα χωρίς πολλή σκέψη, καθώς δεν ήθελα να φανώ και αγενής, «εντάξει όπως θέλεις» αλλά δεν αισθανόμουν καλά με το θέμα αυτό και βρήκα μια δικαιολογία και του είπα ότι ήμουν άρρωστη και ότι δεν θα μπορούσα να τον δεχτώ (παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας ότι ξέρει πως ζω μόνη μου).

Από τότε με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έστελνε, χωρίς ποτέ να του απαντήσω. Σε ένα από τα μηνύματα του μου είπε «καταλαβαίνω τι σκέφτηκες -δεν θέλω να κάνω τίποτα κακό- ξέρεις ότι είμαι παντρεμένος και αγαπώ πολύ τη γυναίκα μου και με παρεξήγησες και δεν θα σε ξαναπάρω». Παρόλα αυτά μου τηλεφώνησε ακόμα 3 φορές και μου έγραψε 2 μηνύματα, χωρίς καμιά απάντηση από μένα (σημειώνω εδώ ότι ο τρόπος που έγραφε έδειχνε ότι γνωρίζει πολύ καλά τη γλώσσα μου -κάτι που δεν ισχύει- γι' αυτό πιστεύω ότι είχε ζητήσει τη βοήθεια του Νίκου που είναι γι' αυτόν μητρική του γλώσσα να τον βοηθήσει να γράψει αυτά τα τελευταία μηνύματα).

Εσείς τι πιστεύετε; Είναι απλά φιλικός ή θέλει κάτι περισσότερο; Τι να πω στην αδελφή του; Δεν έχω κάνει τίποτα μαζί του, ούτε και θα το ήθελα. Ήθελα απλά να είμαστε φίλοι και τίποτα περισσότερο. Νιώθω ότι έχει καταστρέψει τη φιλία μου με την αδελφή του και θα με βλέπει στραβά από εδώ και πέρα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ελένη μου, είναι σαφές ότι αυτός ο άντρας ενδιαφέρεται ερωτικά για σένα, ασχέτως τι σου λέει και πώς προσπαθεί να δικαιολογηθεί τώρα.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει σεξ μαζί σου, στο πλαίσιο της φιλίας σας. Όλα τα άλλα, οι συναισθηματισμοί και τα γλυκόλογα είναι λόγια του αέρα απλά για να σε γοητεύσει. Κατά πάσα πιθανότητα μάλιστα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αποπειράται κάτι τέτοιο παράλληλα με τον γάμο του.

Βέβαια, αυτό είναι δική του δουλειά και δεν χρειάζεται να σε απασχολεί καθόλου. Εσύ χειρίστηκες πολύ καλά την όλη ιστορία και δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς για τη φιλία σου με την αδελφή του. Πιστεύω ότι δεν θα της έχει αναφέρει τίποτα για την προσπάθεια του να σε ρίξει κι ότι θα ντραπεί πάρα πολύ αν μαθευτεί κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, αν θέλεις να καταλάβεις τι ξέρει εκείνη, μπορείς να τη ρωτήσεις με κάποια αφορμή που θα βρεις, πώς είναι η σχέση του Μιχάλη με τη γυναίκα του δεδομένου ότι εκείνος απουσιάζει από το σπίτι του για τόσο μεγάλα διαστήματα. Ανάλογα με την αντίδραση της και την οικειότητα που έχετε αναπτύξει μεταξύ σας θα κρίνεις αν μπορείς να τη πεις κάτι περισσότερο ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, το πολύ που μπορείς να της πεις είναι ότι έχεις την εντύπωση ότι ο αδελφός της σε φλέρταρε κάποια στιγμή, χωρίς να είσαι σίγουρη για κάτι τέτοιο.

Το καλύτερο θα ήταν να συνεχίσεις τη ζωή σου και τη φιλία σου με την Άννα, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και να αφήσεις το περιστατικό να ξεχαστεί. Όμως, αν εκείνη σε καλέσει σε κάποια συγκέντρωση όπου θα παρευρίσκεται κι εκείνος, μπορεί να έρθεις σε δύσκολη θέση κι αυτός είναι ο μόνος λόγος για να της αποκαλύψεις τις υποψίες σου.

Κινήσου διακριτικά λοιπόν και μην νιώθεις ενοχές. Στο κάτω-κάτω εσύ δεν έκανες τίποτα κακό. Απλά προσπάθησες να είσαι φιλική με τον Μιχάλη αλλά απ' ότι φάνηκε εκείνος δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους φιλίες. Είναι κρίμα, όμως όπως είπαμε και στην αρχή αυτό είναι δικό του θέμα και καλύτερο θα ήταν να μην το ψάξεις περισσότερο.