Πρόβλημα με περίοδο

23.04.2015
Τη Δευτέρα το πρωί είχα λίγες σταγόνες αίμα. Την Τετάρτη το πρωί όμως είχα κανονική ροή αίματος, σαν περίοδο. Δεν περίμενα να αδιαθετήσω...

Γεια σου Θεία Λουκία μου. Είμαι 18 ετών και αντιμετωπίζω ένα γυναικολογικό πρόβλημα μετά την πρώτη σεξουαλική επαφή μου και θα ήθελα να με βοηθήσεις, αν μπορείς βέβαια. Η πρώτη μου φορά έγινε Σάββατο βράδυ, χωρίς δυστυχώς καμία προφύλαξη. Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ήταν όλα μια χαρά. Μόνο την Δευτέρα το πρωί είχα λίγες σταγόνες αίμα. Την Τετάρτη το πρωί όμως είχα κανονική ροή αίματος, σαν περίοδο. Δεν περίμενα όμως να αδιαθετήσω διότι η τελευταία μου περίοδος ήταν 6/4 και κανονικά θα ερχόταν πάνω κάτω κατά της 6/5-10/5. Δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς την ημερομηνία γιατί έχω πολυκυστικές και δεν παίρνω κάτι ακόμα γι’ αυτό. Τι μπορεί να συνέβη; Να μου ήρθε νωρίτερα περίοδος; Ή έγινε κάτι άλλο και χρειάζεται να απευθυνθώ άμεσα σε γιατρό; Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και θα είμαι ευγνώμων αν μου δώσεις μια συμβουλή.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, υπάρχει όντως περίπτωση να σου ήρθε νωρίτερα η περίοδος αλλά μπορεί να είναι και μια μικρή αιμορραγία από την ωορρηξία ή (πιο απίθανο) κάποια γυναικολογική μόλυνση. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι να απέχεις από το σεξ για όσες μέρες κρατήσει το αίμα και να το παρακολουθήσεις.

Αν σου κρατήσει όσο η περίοδος ή λιγότερο και μετά δεν ξαναέχεις θέμα αφού κάνεις σεξ, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για μια παροδική ορμονική διαταραχή.

Αν δεις ότι σου κρατάει αφύσικα πολύ ή ξαναδείς αίμα μετά το σεξ (είτε αμέσως, είτε κάποιες μέρες αργότερα όπως τώρα), τότε οπωσδήποτε είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείς έναν γυναικολόγο, ο οποίος θα μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση και να σου συστήσει περαιτέρω εξετάσεις εφόσον κρίνει ότι χρειάζονται.

Όπως κι αν έχει δεν πρόκειται για κάτι εξαιρετικά επείγον ή ανησυχητικό. Εκτός βέβαια κι αν παρουσιάσεις κι άλλα συμπτώματα παράλληλα, όπως πόνο ή τσούξιμο, αυξημένες κολπικές εκκρίσεις, διάρροια ή εμετούς, κάτι που θα σημαίνει ότι θα πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό οπωσδήποτε.

Ωστόσο, προσωπικά πιστεύω ότι είναι κάτι συμπτωματικό και σύντομα θα σου περάσει χωρίς να σε προβληματίσει περισσότερο.