Πονος στην κοιλια

25.04.2015
Eχω πονο δεξια μονο (πανω στο κοκαλακι) κατα τη διαρκεια του σεξ τις δυο τελευταιες μερες.

Θεια Λουκια, εστειλα email προσφατα και σου ανεφερα πονο δεξια (πανω στο κοκαλακι που εχουμε) ομως ξεχασα να πω πως εχω πονο μονο κατα τη διαρκεια του σεξ τις δυο τελευταιες μερες. Ακομα εχω ενεργη σεξουαλικη ζωη δυο χρονια. Και εκανα εμετο χθες. Διαβασα καπου πως αυτα τα δυο συν αλλα ειναι συμπτωματα για τον καρκινο στις οωθηκες. Εχω καρκινο; Που μπορει να οφειλεται ο πονος.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, πριν σκεφτείς τον καρκίνο κι αρχίσεις να βάζεις στο μυαλό σου τα χειρότερα υπάρχουν ένα σωρό πολύ πιο απλά πράγματα που πρέπει ν' αποκλείσεις.

Ο πόνος που μου περιγράφεις μπορείς ας πούμε να οφείλεται σε κάποια κύστη στην ωοθήκη, σε ερεθισμό του εντέρου ή ακόμη και σε σκωληκοειδίτιδα.

Από αυτές τις καταστάσεις, το μόνο σοβαρό είναι η σκωληκοειδίτιδα, γι' αυτό αν οι εμετοί συνεχίζονται -ή αν έχεις σηκώσει πυρετό εντωμεταξύ- θα ήταν καλή ιδέα να σε εξετάσει ένας γιατρός, γενικός χειρουργός κατά προτίμηση ώστε να αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο.

Από εκεί και πέρα, βλέποντας και κάνοντας. Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι σχεδόν ανύπαρκτη πιθανότητα στην ηλικία που είσαι. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κύστη ή ερεθισμό του εντέρου, δηλαδή τίποτα τρελά απειλητικό για τη ζωή ή τη γενικότερη υγεία σου, αφού και οι δύο αυτές καταστάσεις τις περισσότερες φορές περνάνε από μόνες τους χωρίς άλλη παρέμβαση.

Εφόσον λοιπόν αποκλείσεις τη σκωληκοειδίτιδα, απλά παρακολούθησε το κι αν συνεχίσει να σε ενοχλεί ή ο πόνος χειροτερέψει, επισκέψου έναν γυναικολόγο.