Επικοινωνία με τον πρώην

26.04.2015
Δεν έχω ιδέα τι κάνει, πού βρίσκεται, τι πλάνα έχει στη ζωή του, τίποτα. Οι κοινοί μας φίλοι δεν ξέρουν και με τους κοντινούς του δεν έχω πλέον επαφή.

Γεια σου Θεία Λουκία! Σε διαβάζω αρκετό καιρό και μένω πάντα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την οπτική σου στα προβλήματα μας γι'αυτό κι εγώ θα ήθελα τη γνώμη σου για ένα θέμα που με απασχολεί και με στενοχωρεί αρκετά τελευταία.

Είμαι 25 χρονών και η πρώτη μου σχέση η οποία κράτησε δυο χρόνια έληξε πέρσι μέσα σε ένα χάος τσακωμών και παρεξηγήσεων με τον πρώην μου, με τον οποίο τον τελευταίο χρόνο βρισκόμασταν σε απόσταση με χωρισμούς κι επανασυνδέσεις. Μετά το χωρισμό, επειδή ήμουν πολύ πληγωμένη και πικραμένη από τη συμπεριφορά του, έκοψα μαχαίρι κάθε επικοινωνία και τον μπλόκαρα από όλα τα κοινωνικά δίκτυα δείχνοντάς του έτσι, ίσως και εγωιστικά αν θες κάπως, ότι δε θέλω καμία επαφή μαζί του τουλάχιστον ώσπου να ξεπεράσω το χωρισμό. Το έκανα και για να τον ξεπεράσω δηλαδή. Αυτός δεν επικοινώνησε μαζί μου, πέρα από κάτι δειλά request κλπ λίγους μήνες μετά το χωρισμό, ώσπου τον μπλόκαρα παντού.

Πριν δυο μήνες βρεθήκαμε τυχαία κάπου στον δρόμο αλλά δε μιλήσαμε, και πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό μου έστειλε μήνυμα το ίδιο βράδυ τα ξημερώματα στο οποίο μου έλεγε ότι ήθελε πολύ να μου μιλήσει αλλά μπλόκαρε πολύ που με είδε. Εγώ δεν απάντησα. Επίσης, ψάρευε φίλους μου με δειλούς πάλι τρόπους να μάθει τι κάνω.

Την προηγούμενη εβδομάδα όμως, μετά από κάποια σύμπτωση την οποία δεν μπορώ να γράψω εδώ, μου βγήκε αυθόρμητα κι επικοινώνησα μαζί του. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που χωρίσαμε. Στις συνομιλίες μας που λες είναι αρκετά ψυχρός και αργεί πολύ να απαντήσει στα μέιλ μου, ενώ αρνήθηκε να μου δώσει και τον αριθμό του όταν του τον ζήτησα για να βρεθούμε (δίνοντάς μου μια χαζή δικαιολογία), ενώ ύστερα ζήτησε τον δικό μου. Να προσθέσω ότι του ξεκαθάρισα πως επικοινώνησα μαζί του επειδή απλά έγινε μια τρελή σύμπτωση και θέλησα να τον δω σε φιλικό επίπεδο χωρίς να θέλω να ενοχλήσω αν έχει κοπέλα ούτε τίποτα.

Η απάντησή του σε αυτό ήταν διφορούμενη και κάπως ψυχρή, πράγμα πολύ περίεργο για τον χαρακτήρα του μιας και τον θυμάμαι σαν ένα πολύ ανοιχτό και κοινωνικό παιδί, που μάλιστα είχε κι επαφή με την πρώην του κοπέλα όταν ήταν σε σχέση μαζί μου. Μου είπε επίσης πως είχε καταλάβει πως δε θα ήθελα να ξαναέχω επαφή μαζί του. Του εξήγησα τη λογική μου πάνω σε αυτό και τον ρώτησα τι κάνει κλπ και δεν έχω λάβει καμιά απάντηση, έχουν περάσει πολλές μέρες. Δεν έχω ιδέα τι κάνει, πού βρίσκεται, τι πλάνα έχει στη ζωή του, τίποτα. Οι κοινοί μας φίλοι δεν ξέρουν και με τους κοντινούς του δεν έχω πλέον επαφή.

Το θέμα μου είναι πως με στενοχωρεί αυτή η συμπεριφορά και με παραξενεύει γιατί δεν τον είχα συνηθίσει έτσι μαζί μου, ούτε με άλλους, και θα ήθελα να έχουμε μια ωραία επικοινωνία χωρίς να υπάρχουν ψυχρότητες μεταξύ μας και κακίες, γιατί θέλω να μας μείνουν εν τέλει καλά συναισθήματα από τη σχέση και ίσως αν τύχει να μιλήσουμε από κοντά για ό,τι μας πλήγωσε τότε, μιας και χωρίσαμε από το τηλέφωνο. Δε λέω πως θέλω να είμαστε φίλοι, απλά θα ήθελα ίσως κάπως να τα λέγαμε φιλικά κάποιες φορές το χρόνο σαν μακρινοί συγγενείς, κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον να μην υπάρχει εχθρότητα γιατί για εμένα σήμαινε πολλά η σχέση.

Ποια είναι η γνώμη σου; Γιατί νομίζεις πως το κάνει αυτό; Τόσο πολύ γραμμένη με έχει πια; Με στενοχωρεί αυτό. Αν δε μου απαντήσει ή δε φερθεί πιο ζεστά, θ' αποτραβηχτώ μάλλον κι ίσως ξαναεπικοινωνήσω μετά από μήνες.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου, ελπίζω να τα έγραψα κατανοητά! Θα χαρώ πάρα πολύ να μου απαντήσεις!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ελπίδα μου, το θέμα δεν είναι αν εκείνος σε έχει γραμμένη -που δεν σε έχει- αλλά το ότι μετά από τόσα 'Χ' που του έχεις ρίξει περιμένεις να ανταποκριθεί στην προσέγγιση σου σαν υπάκουο σκυλάκι. Όμως αρκεί να καταλάβεις ότι αν εσύ παρεξηγείσαι τώρα μια φορά που δεν σου απαντάει, εκείνος έχει παρεξηγηθεί δέκα φορές από τον αποκλεισμό σου όλον αυτό τον τελευταίο χρόνο.

Εφόσον θέλεις λοιπόν να αποκαταστήσεις τα πράγματα θα πρέπει να πάψεις να το παίζεις τόσο πολύ αφ' υψηλού, εξηγώντας του την κατάσταση με τη λογική και με τυπικό τρόπο και να προσθέσεις και λίγο συναίσθημα στην προσέγγιση σου.

Ακόμα κι αν συνεχίζει να μην σου απαντά, μπορείς να του γράψεις ένα μήνυμα όπου θα του εξηγείς τι σήμαινε η σχέση σας κι εκείνος για σένα, ότι πληγώθηκες πολύ με τον χωρισμό σας και με τον τρόπο που έγινε αλλά ότι πλέον έχεις συνέλθει και θα ήθελες να ξέρει ότι έχει μια διακεκριμένη θέση στην καρδιά σου.

Έτσι, ανεξάρτητα από το πώς και πότε θα αντιδράσει εκείνος εσύ θα έχεις ξαλαφρώσει από το βάρος των συναισθημάτων σου και θα νιώθεις ήσυχη μέσα σου. Τώρα βέβαια, αυτό δεν σου εγγυάται ότι η σχέση σας θα επανατοποθετηθεί στο σημείο που θα ήθελες -εκείνος μπορεί να τραβιέται με κάποιο νέο πρόσωπο, ας πούμε και να μην είναι σε φάση- αλλά και πάλι εσύ θα έχεις θέσει την κατάσταση σε μια νέα βάση από την οποία θα μπορέσεις να διαπραγματευτείς μαζί του για τη συνέχεια, αν όχι άμεσα, σίγουρα μέσα στους επόμενους μήνες.