Τι μπορω να κανω

28.04.2015
Παρόλο που η κατανομή στο σώμα μου είναι μια χαρά και δεν δείχνω σαν ανορεξική εγώ νιώθω άσχημα.

Θεια Λουκία γεια σου.Αρχικά να σου πω συγχαρητήρια για τη στήλη σου.Το δικό μου πρόβλημα δεν ειναι και τόσο σημαντικό απλά ήθελα να ρωτήσω,γιατί και άλλες κοπέλες θα έχουν το ίδιο θέμα και δεν έχω ακούσει ποτέ καμία λύση.

Δεν μπορώ να παχύνω με τίποτα. Είμαι 17 χρονών 45 κιλά και ύψος 1,67.

Παρόλο που η κατανομή στο σώμα μου είναι μια χαρά και δεν δείχνω σαν ανορεξική εγώ νιώθω άσχημα. Όσο και αν φάω δεν παχαίνω γιατί ο μεταβολισμός μου υπερλειτουργεί. Μήπως γνωρίζεις συγκεκριμένες τροφές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν? Ή με ποια συχνότητα πρέπει να τρωω? Καταλαβαίνω ότι έχεις πολλά πιο επείγοντα ζητήματα,οπότε αν απαντήσεις θα είμαι υπόχρεη. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Έλλη μου, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι ένας πλήρης αιματολογικός έλεγχος του θυρεοειδούς, καθώς αν υπάρχει ένα πρόβλημα εκεί δεν θα μπορέσεις να βάλεις κιλά ποτέ και για κανένα λόγο.

Εφόσον λοιπόν εξασφαλίσεις ότι ο θυροειδής σου αδένας δουλεύει φυσιολογικά, θα πρέπει να φροντίζεις να τρως σε τακτά χρονικά διαστήματα -π.χ. κάθε τρεις ώρες- όλες εκείνες τις τροφές και τους συνδυασμούς τους που συνήθως αποφεύγουμε στις δίαιτες αδυνατίσματος όπως οι τηγανητές πατάτες, τα μακαρόνια με κιμά, το ψωμί, τα γλυκά, τα τυριά, τα παγωτά και κάθε τι που είναι πλούσιο σε θερμίδες.

Εξίσου παχυντικά βέβαια είναι και διάφορα ροφήματα που περιέχουν κακάο, ζάχαρη ή και κρέμα γάλακτος, όπως η ζεστή ή κρύα σοκολάτα και τα μιλκσέικ.

Έτσι, αν διατηρήσεις το ίδιο επίπεδο σωματικής και πνευματικής δραστηριότητας και ταυτόχρονα ακολουθήσεις ένα τέτοιο διαιτολόγιο πάχυνσης, λογικά θα βάλεις κάποια κιλάκια μέσα σε έναν δυο μήνες.

Βέβαια, μην περιμένεις να χοντρύνεις πραγματικά, καθώς κάθε σώμα έχει το «σκαρί» του όπως λέμε και είναι λάθος να προσπαθείς να το μεταμορφώσεις σε κάτι άλλο. Αντίθετα, το ιδανικό θα ήταν να μπορέσεις να αγαπήσεις το σώμα σου όπως ακριβώς είναι και ταυτόχρονα να φροντίζεις να το κρατάς υγιές ώστε να νιώθεις ενεργητική και να μπορείς να απολαύσεις όλες τις χαρές που σου προσφέρει.