Υγρο απο το στηθος

06.05.2015
Το τελευταιο διαστημα βγαινει ενα λεπτο αλλα παχυρευστο υγρο απο το στηθος μου οταν πιεσω τη ρωγα στο δεξι στηθος.

Θεια Λουκια σου ειχα ξαναστειλει ακριβως για το ιδιο προβλημα ελπιζω να μου απαντησεις. Το τελευταιο διαστημα βγαινει ενα λεπτο αλλα παχυρευστο υγρο απο το στηθος μου οταν πιεσω τη ρωγα στο δεξι στηθος. Δεν ξερω τι ειναι και ανησυχω. Στο ιντερνετ διαβαζω οτι αυτο εμφανιζεται σε γυναικες που θηλαζουν κτλπ αλλα εγω, καμια σχεση με αυτο. Μηπως μπορει να φταιει που το τελευταιο διαστημα εχει ψιλομεγαλωσει το στηθος μου αν και ειμαι 21; Μηπως εχω προβλημα;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, το υγρό από το στήθος έχει συνήθως ορμονική αιτιολογία και συνδέεται με τη λειτουργία του αδένα της υπόφυσης. Υπό κανονικές συνθήκες, παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πριν από την έναρξη του θηλασμού αμέσως μετά τον τοκετό.

Τώρα, εφόσον έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο να είσαι έγκυος (κάτι που θα δικαιολογούσε και την ανάπτυξη του στήθους σου) θα πρέπει να ψάξεις το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια διαταραχή στη λειτουργία της υπόφυσης και πιο συγκεκριμένα στην παραγωγή της ορμόνης προλακτίνης.

Γι' αυτό θα ήταν καλό αν συμβουλευτείς έναν γυναικολόγο, ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος για να εκτιμήσει την κατάσταση και να σου γράψει τις κατάλληλες εξετάσεις.

Εντωμεταξύ θα πρέπει οπωσδήποτε να πάψεις να πειράζεις τη θηλή σου, γιατί όσο την πιέζεις τόσο θα συνεχίζεται το ίδιο φαινόμενο. Βλέπεις, ορισμένες φορές το υγρό από τη θηλή μπορεί να οφείλεται απλά σε τριβή με τα ρούχα, κάποιο χτύπημα στο στήθος ή ακόμα και στο ότι προφανώς τώρα ολοκληρώνεται η ανάπτυξη σου.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κάτι που χρειάζεται να σε ανησυχήσει αλλά είναι κάτι που πρέπει να παρακολουθήσεις κυρίως για προληπτικούς λόγους.