Τον σκεφτομαι συνεχεια

08.05.2015
Ειμαι και εγω παντρεμενη. Για ενα διαστημα ειχαμε ολοκληρωμενη σχεση. Ειναι γειτονας μου.

Ειμαι ερωτευμενη με εναν παντρεμενο εδω κι εναν χρονο. Κατακριβεια ειμαι και εγω παντρεμενη. Για ενα διαστημα ειχαμε ολοκληρωμενη σχεση. Ειναι γειτονας μου. Μου ειπε να σταματησουμε γιατι θα ειχε καταστροφικες συνεπειες στον γαμο και των δυο. Πονεσα παρα πολυ με την αποφαση του αυτη αλλα δεν μπορουσα να κανω διαφορετικα το σεβαστηκα. Ακομα τον θελω ομως τον σκεφτομαι συνεχεια νομιζω πως τον αγαπησα. Σκεφτομαι να του στειλω μνμ αλλα φοβαμαι πως δεν θα μου απαντησει και θα πληγωθω. Τι να κανω; τον βλεπω παντου. Στον δρομο, στο σχολειο... Πως θα τον ξεχασω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καλή μου, για να ξεπεράσεις αυτή την ερωτική περιπέτεια θα πρέπει πρώτα απ' όλα να τη βάλεις στις σωστές της διαστάσεις και να καταλάβεις ότι για εκείνον ήταν απλά ένα διάλειμμα στη ρουτίνα του γάμου του και τίποτα περισσότερο. Μάλιστα, μην αμφιβάλλεις καθόλου ότι εκείνος κάνει συχνά τέτοια διαλείμματα κι ότι η περιπέτεια σας δεν αποτέλεσε κανένα ορόσημο για τη ζωή του. Συνεπώς δεν αξίζει να επενδύεις συναισθηματικά επάνω του και να αφήνεις τον εαυτό σου να πληγώνεται.

Μπορεί να φλερτάρατε και να υπήρχε σεξουαλική χημεία μεταξύ σας κι αυτό να σε ξεσήκωσε, να άρχισες να κάνεις όνειρα και να έφτασες να τον ερωτευτείς, όμως το φλερτ και η χημεία δεν είναι αρκετά για να δώσουν συνέχεια σε μια τέτοια γνωριμία.

Αφού το βάλεις αυτό καλά στο μυαλό σου, θα πρέπει να σκεφτείς γιατί ένιωσες την ανάγκη να απιστήσεις και μετά να προσπαθήσεις να αλλάξεις εκείνα τα στοιχεία στον γάμο σου που σε ενοχλούν και σε έχουν αποξενώσει από τον σύζυγο σου.

Γιατί βέβαια, η απιστία δεν συμβαίνει στη ζωή σου από τύχη. Συμβαίνει γιατί δεν έχεις συνειδητοποιήσει τα κενά που σίγουρα υπάρχουν στη σχέση σου με τον άντρα σου και σε αφήνουν συναισθηματικά ακάλυπτη. Αυτή η διαδικασία -δηλαδή το να παραδεχτείς ότι κάτι δεν πάει καλά κι ότι πρέπει να κάνεις κάτι γι' αυτό- μπορεί να πονάει περισσότερο από την «απόρριψη» του εραστή σου, αλλά είναι ένα απαραίτητο βήμα για να μπορέσεις να διεκδικήσεις ξανά την ευτυχία στην προσωπική σου ζωή είτε μέσα στον γάμο σου, είτε με μια νέα κανονική σχέση αν χρειαστεί να χωρίσεις.

Αλλιώς να είσαι σίγουρη ότι αργά ή γρήγορα, ένας άλλος άντρας θα εμφανιστεί στη ζωή σου που θα σε συνεπάρει, θα παρασυρθείς ξανά στην αγκαλιά του και θα ζήσεις το ίδιο σενάριο από την αρχή και με την ίδια θλιβερή κατάληξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ