Λευκα υγρα

09.05.2015
Λεω να παω στον γιατρο αλλα δεν ξερω πως να αντιμετωπισω το αγορι μου γιατι δεν θελω να του πω αν εχω κολλησει κατι, γιατι ντρεπομαι...

Θεια Λουκια εχω δει μερικα απο τα ποστ σου και θελω και εγω την βοηθεια σου. Εκανα σεξ πρωτη φορα πριν απο ενα μηνα και απο προχτες βγαζω κατι περιεργες εκκρισεις λευκου χρωματος σαν κομματακια μαλακα. Λεω να παω στον γιατρο αλλα δεν ξερω πως να αντιμετωπισω το αγορι μου γιατι δεν θελω να του πω αν εχω κολλησει κατι, γιατι ντρεπομαι και απο την αλλη θα πανικοβληθει και αυτος μηπως τον κολλησα τιποτα και δεν θελω. Ομως δεν θα ξερω τι να του λεω για να μην το κανουμε αυτον τον καιρο. Τι θα κανω; Μηπως εχεις και καμα ιδεα για το τι μπορει να εχω; Ευχαριστω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λίτσα μου, πριν πας στον γυναικολόγο θα πρέπει να κάνεις καλλιέργεια κολπικού υγρού σε μικροβιολογικό εργαστήριο για να διαπιστώσεις σε τι ακριβώς οφείλονται αυτά τα υγρά. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μύκητες, μια πολύ συνηθισμένη μόλυνση που μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και σε παρθένα κορίτσια, εξαιτίας λανθασμένης υγιεινής (υπερβολική ή ανεπαρκής καθαριότητα), χρήσης αντιβιοτικών ή και αλλαγές στην ορμονική ισορροπία. Βέβαια, οι μύκητες μπορεί να κολλήσουν και με τη σεξουαλική επαφή γι' αυτό και αν χρειαστείς φαρμακευτική αγωγή, την αντίστοιχη θα πρέπει να ακολουθήσει και ο καλός σου.

Ωστόσο, για να είσαι σίγουρη και για να πάρεις τη σωστή θεραπεία θα πρέπει να μάθεις αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο ή αν πρόκειται για κάτι άλλο.

Από εκεί και πέρα δεν έχεις κανένα λόγο να ντρέπεσαι. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν πολύ συχνά, ιδιαίτερα στις κοπέλες που είναι ενεργές σεξουαλικά. Μάλιστα, από τη στιγμή που εσένα είναι ο πρώτος σου δεν υπάρχει περίπτωση να τον έχεις κολλήσει σεξουαλικώς μεταδιδόμενη μόλυνση. Αν όμως αποδειχτεί ότι έχεις κολλήσει κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη μόλυνση, τότε ο μόνος που μπορεί να σου την έχει μεταφέρει είναι εκείνος.

Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με κάποιον, θα πρέπει να μοιραστείς μαζί του και όλα τα παρελκόμενα της ερωτικής πράξης με τις όποιες συνέπειες τους. Το αν εκείνος θα πανικοβληθεί ή όχι δεν είναι δική σου δουλειά, ούτε είναι δική σου δουλειά να τον προστατεύεις από την πραγματικότητα.

Η δική σου δουλειά είναι να προστατεύσεις την υγεία σου και τη γονιμότητα σου και για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να έχεις μια υπεύθυνη συμπεριφορά, να απευθύνεσαι στον γιατρό όποτε κάτι δεν πάει καλά και να ενημερώνεις τον σύντροφο σου ώστε να λαμβάνει κι εκείνος τα μέτρα του, για να μην κινδυνεύεις να σε ξανακολλήσει αφού θα έχεις θεραπευτεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ