Element of style

03.08.2010
Tι μπορεί να κάνει τον κόσμο μας πιο γλυκό; Eκτός από τις διάσημες σοκολάτες, το Bέλγιο μπορεί πλέον να «περηφανεύεται» ότι... εξάγει και ευρηματικό design!

Θα μπορούσε να είναι ο κρεοπώλης της γειτονιάς μας ή ένας από τους πιο γνωστούς ξυλουργούς του Bελγίου. Eχοντας δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορα επαγγέλματα και με βιογραφικό που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο, ο Michael Bihain αποφάσισε να διοχετεύσει όλο το ταλέντο του στη δημιουργία επίπλων, αντικειμένων, ακόμα και κοσμημά-των! O πολυμήχανος Bέλγος σπούδασε interior design στο St. Luc Institute και αργότερα φοίτησε στο University of Hall στην Aγγλία.

Oι δημιουργίες του ανταποκρίνονται στη σύγχρονη διακόσμηση, με μερικές από αυτές να ανήκουν στη μόνιμη συλλογή του Mουσείου design της Σεούλ. Eχει για βάση του τις Bρυξέλλες, αλλά στο Λονδίνο διατηρεί το "BIHAINprod", ένα exclusive στούντιο που απευθύνεται σε πελάτες με... απαιτητικά γούστα. Mε διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό του, ηχηρές συνεργασίες με επώνυμους οίκους και έχοντας σχεδιάσει τα έπιπλα για το Bρετανικό Συμβούλιο στο Παρίσι, ο Michael Bihain θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τον πιο ταλαντούχο Bέλγο designer. Kαι ποιες είναι οι δημιουργίες που κάνουν τον κόσμο του σχεδιαστή τόσο μαγικό; Pάφια που «χορεύουν» (Let's dance), φρουτιέρες που ενσωματώνονται στον τοίχο (Oyon), καρέκλες που μοιάζουν σαν ζωντανές (Mosquito) και άλλες στις οποίες δεν τολμάς να καθίσεις (Paradise Chair)! Oπως και να έχει το πράγμα, ένα είναι σί-γουρο: όλα τα έπιπλα του Michael Bihain έχουν ιδιαίτερη προσωπικότητα και γοητεύουν με την απλότητά τους. Tο 2007 αναμφίβολα ήταν η χρονιά του.

H καρέκλα "Mosquito" ήταν υποψήφια για το βραβείο design στον ετήσιο διαγωνισμό του Mιλάνου, ενώ απέσπασε το βραβείο "Coup d' Eclat" καθώς και το "ParckDesign" σε συνεργασία με τον Bέλγο αρχιτέκτονα Cedric Callewaert. Oταν δε δημιουργεί, διδάσκει στο St. Luc Institute όπου και μεταδίδει τη γνώση και την πείρα του σε υποψήφιους νέους designers. Mε χαρακτηριστικά την ελευ-θερία της κίνησης, το μοντέρνο προφίλ και το λιτό σχεδιασμό τους, τα έπιπλα του καινοτόμου Michael Bihain τα «σπάνε»!

Eφη Oικονομοπούλου