Time for meditation

27.09.2007
«Φορτώστε» τις μπαταρίες σας σε ένα μπάνιο εμπνευσμένο από την Ανατολή και αφήστε τις αισθήσεις σας να ταξιδέψουν σε κάποιον εξωτικό προορισμό.

Βασική αποστολή κάθε μπάνιου είναι να εξασφαλίζει στο χρήστη τις κατάλληλες προϋποθέσεις χαλάρωσης και ευεξίας και να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις ανάγκες σώματος και πνεύματος, έπειτα από μια εξαντλητική μέρα. Αρρηκτα συνδεδεμένο με τις θαυματουργές ιδιότητες του νερού, μπορεί πολύ εύκολα να αποκτήσει τη διάθεση που επιθυμούμε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η διάταξη του χώρου εμπνέεται από τη ζεν αισθητική. Χαρακτηριστικά της οργάνωσής του, που κινείται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, είναι η απλότητα και η κομψότητα, ενώ στα υλικά που έχουν επιλεχτεί κυριαρχούν οι γήινοι, φυσικοί τόνοι. Καθαρές, ευθείες γραμμές επαναλαμβάνονται τόσο στις φόρμες των επίπλων, όσο και στα πλακάκια που επενδύουν τοίχους και πάτωμα. Η ντουσιέρα προστατεύεται από ένα γυάλινο διαχωριστικό που επιτρέπει στο χώρο να «αναπνέει», ενώ ο κρεμαστός νιπτήρας συμβάλλει με τον τρόπο του στη γενικότερη αίσθηση γαλήνης και ελευθερίας που επικρατεί στο χώρο. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη διακόσμηση, όπου αξεσουάρ αλλά και υφάσματα ανατολίτικης αισθητικής έχουν δώσει την απαιτούμενη χροιά. Ενα κομψό ανάκλιντρο μπορεί με την πρώτη ματιά να ξενίζει, ακολουθεί όμως τη μοντέρνα λογική σύμφωνα με την οποία το μπάνιο αποτελεί πλέον έναν χώρο wellness, άμεσα συνδεόμενου με την ευεξία του σώματος αλλά και την ψυχική ευφορία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ