Κομψότητα και άνεση!

22.10.2007
Μια φωτεινή και εργονομικά σχεδιασμένη κουζίνα πολλών τετραγωνικών μέτρων, ενσωματώνει αρμονικά το χώρο προετοιμασίας του φαγητού με την καθημερινή τραπεζαρία.

Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί μια λύση για κουζίνα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, όπου στον ίδιο χώρο φιλοξενεί και την καθημερινή τραπεζαρία. Το αφαιρετικό και λιτό της ύφος κάνει μια σχεδιαστική «δήλωση», η οποία χρειάζεται αρκετό χώρο για να γίνει... ξεκάθαρη!

Οι όγκοι της επιφάνειας εργασίας και του πάγκου-καθίσματος μοιάζουν σαν να ακουμπούν «τυχαία» ο ένας στον άλλο, δίνοντας μια ανάλαφρη αίσθηση καμψότητας στο χώρο και εξασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση από τη μια λειτουργία στην άλλη. Τα υλικά που έχουν επιλεχθεί είναι το ξύλο καρυδιάς, το οποίο έχει επενδύσει το μεγαλύτερο τοίχο της κουζίνας και η λευκή ματ λάκα, από την οποία έχουν διαμορφωθεί όλα τα ντουλάπια και τα ράφια.

Για τον πάγκο εργασίας έχει επιλεχθεί μαύρος γυαλιστερός γρανίτης, ενώ τα μακρόστενα χερούλια είναι από αλουμίνιο σε μαύρη απόχρωση. Μια διπλή σειρά από λευκά ράφια δίνει μια διακοσμητική χροιά στο χώρο, ενώ ακριβώς από κάτω έχει τοποθετηθεί μια μεταλλική ράγα στην οποία έχουν εφαρμοστεί συρόμενες βάσεις αλουμινίου για τα μαχαιροπίρουνα, το χαρτί κουζίνας, τα μπαχαρικά και διάφορα άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.