Private moments

22.11.2007
Αλλάξτε τα δεδομένα στο χώρο του μπάνιου, ταράξτε τα... νερά και απολαύστε στιγμές ευεξίας και αναζωογόνησης κατ οίκον!

Από την Εφη Οικονομοπούλου

Πώς θα σας φαινόταν αν στο σαλόνι σας βρισκόταν ένα exclusive resort; Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να απολαύσετε τις υπηρεσίες ενός πλήρως εξοπλισμένου spa στο σπίτι σας; Ακολουθήστε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα και χαρίστε στον εαυτό σας αξέχαστες στιγμές πολυτέλειας!

1. Επιλέξτε το στιλ διακόσμησης που επιθυμείτε να έχει το νέο σας μπάνιο. Εχοντας ως αφετηρία το προσωπικό σας γούστο, δώστε προσωπικότητα στο χώρο και μια minimal αισθητική. Εξάλλου, μην ξεχνάτε πως η απλότητα στη διακόσμηση πρέπει να τηρηθεί αυστηρά!

2. Βάψτε τους τοίχους με απαλά χρώματα που «ξεκουράζουν» το μάτι και δεν είναι έντονα. Χρώματα όπως το γαλάζιο, το ροζ, το βεραμάν, το λιλά ή ακόμα και γήινες αποχρώσεις ταιριάζουν σε χώρους όπου το ζητούμενο είναι η χαλάρωση των αισθήσεων. Δώστε εξωτικό χαρακτήρα στο δωμάτιο, τοποθετώντας σε έναν από τους τοίχους μια floral ταπετσαρία.

3. Χρησιμοποιήστε ξύλο για την επένδυση του πατώματος και συνδυάστε το με φυσικά υλικά όπως το μάρμαρο, ο γρανίτης ή ακόμα και η πέτρα. Υλικά όπως το τούβλο και η ψηφίδα σε συνδυασμό με την τσιμεντοκονία «συνηγορούν» για ένα ζεν αποτέλεσμα! Δώστε έμφαση στις καθαρές γραμμές και τα απλά σχήματα και αναδείξτε το απέριττο προφίλ του μπάνιου σας.

4. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο αλλά και χώρο στην... μπανιέρα σας! Μια μπανιέρα ή μια ντουσιέρα με σύστημα υδρομασάζ ή ακόμα και τζακούζι αποτελεί την ιδανική πρόταση για ένα home spa. «Βυθίστε» την μπανιέρα σας στο πάτωμα και νιώστε ότι βρίσκεστε σε ένα μακρινό θέρετρο. Κατασκευάστε ένα πλάτωμα δίπλα της για να ακουμπάτε όλα τα είδη προσωπικής υγιεινής και οτιδήποτε άλλο σας φανεί χρήσιμο κατά την παραμονή σας εκεί.

5. Αντικαταστήστε τις παλιές σας μπαταρίες με νέες προηγμένης τεχνολογίας και υψηλής λειτουργικότητας. Στην αγορά θα ανακαλύψετε μπαταρίες με τεχνικά χαρακτηριστικά που δε θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε! Υδρομασάζ, αερομασάζ αλλά και χρωματοθεραπεία «καλούνται» να χαλαρώσουν όχι μόνο ολόκληρο το μυϊκό σας σύστημα αλλά και το πνεύμα σας!

6. Προτιμήστε το φυσικό φωτισμό στο μπάνιο. Αν στο χώρο δεν υπάρχουν παράθυρα, τότε τοποθετήστε χωνευτά σποτ σε μια ψευδοροφή που θα κατασκευάσετε εύκολα. Απαραίτητη είναι και η ύπαρξη ενός διακόπτη που θα ρυθμίζει την ένταση του φωτισμού (dimmer) ανάλογα με τη διάθεση αλλά και την... περίσταση!

7. Διαλέξτε αξεσουάρ και διακοσμητικά που συναντάτε σε μια επίσκεψή σας σε ένα spa, όπως λινές ή βαμβακερές πετσέτες σε διάφορα μεγέθη και πολλά σφουγγάρια. Δώστε έμφαση στις μυρωδιές και τελειοποιήστε την εικόνα με μια σειρά από ευωδιαστά άλατα, αιθέρια έλαια, χειροποίητα σαπούνια, κεριά, αρωματικά sticks, ακόμα και φρέσκα λουλούδια.

Συνοδέψτε την παραμονή σας στο χώρο με chill out ή ambient μουσική υπόκρουση, αποβάλετε το στρες και δημιουργήστε ένα χώρο θετικής ενέργειας, απόλυτης χαλάρωσης και ευεξίας, με λίγα λόγια το δικό σας... home spa!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ