Spice up... your kitchen!

31.01.2008
Ανακαλύψτε κάθε μικρή λεπτομέρεια και όλα τα μυστικά που θα κάνουν την καθημερινότητά σας στη σύγχρονη κουζίνα πιο... πικάντικη!

Από την Εφη Οικονομοπούλου

Μικρές αλλαγές μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση στην εικόνα της κουζίνας. Οι 5 απλές διακοσμητικές ιδέες που ακολουθούν, μπορούν να τεθούν σε πλήρη εφαρμογή σε μία κιόλας μέρα!

1. Αλλάξτε το χρώμα των τοίχων της κουζίνας σας! Σύμφωνα με μελέτες κάθε χρώμα έχει διαφορετική επίδραση στους ανθρώπους. Γι αυτόν το λόγο διαλέξτε κάποιο που ταιριάζει με την ψυχολογία σας και φυσικά με τα... ντουλάπια σας! Θεωρείται ότι το πορτοκαλί συνδέεται άμεσα με το φαγητό και «ανοίγει» την όρεξη! Αν, όμως, είστε σε... δίαιτα τότε το μπλε χρώμα είναι αυτό που, σύμφωνα πάντα με τις έρευνες, θα σας «κόψει» την όρεξη.

Οι γήινες αποχρώσεις προτιμούνται, αφού έχει αποδειχτεί ότι ηρεμούν τα μαγειρικά «πνεύματα» στο δημιουργικό χώρο της κουζίνας!

2. Φροντίστε τα ντουλάπια να έχουν μεγάλο βάθος και «έξυπνους» μηχανισμούς που θα ενισχύσουν τη λειτουργικότητα και θα σας διευκολύνουν να βρίσκετε εύκολα αυτό που ψάχνετε στα... άδυτα της κουζίνας. Τα ράφια από inox ή γυαλί ταιριάζουν «γάντι» σε ένα χώρο μίνιμαλ ύφους. Η κουζίνα, επίσης, ζητάει... διαφάνεια! Τα μαγειρικά σκεύη και τα εργαλεία της αποτελούν από μόνα τους μια διακοσμητική πρόταση αν τοποθετηθούν σε ένα εμφανές σημείο.

3. Ενας πάγκος-τραπέζι με ψηλά σκαμπό είναι η ιδανική πρόταση για μικρούς αλλά και μεγαλύτερους χώρους. Μην ξεχνάτε, όμως, πως το ύψος του θα είναι δεσμευτικό για την επιλογή των σκαμπό. Εκεί μπορείτε να απολαμβάνετε το πρωινό σας, αλλά και να κάνετε ένα... lunch break!

4. Δοκιμάστε να εντάξετε στο decor της κουζίνας καθρέφτες που θα αντανακλούν το φυσικό φως και θα το διαχέουν σε όλο το χώρο. Οι καθρέφτες έχουν τη θαυματουργή ικανότητα να κάνουν ένα μικρό χώρο να δείχνει μεγαλύτερος, κάτι που σε κουζίνες λίγων τετραγωνικών μέτρων είναι απαραίτητο.

5. Τα αξεσουάρ της κουζίνας εκτός από χρηστικά μπορούν να την αναβαθμίσουν αισθητικά. Ενα επιτοίχιο ρολόι, κάδρα με φωτογραφίες αλλά ακόμα και μερικά βάζα με λουλούδια ή μικρές γλάστρες είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να «ζωντανέψετε» το μαγειρικό σας περιβάλλον. Τίποτα δεν είναι άχρηστο, αρκεί να έχετε φαντασία.

Γυάλινα μπουκάλια από κρασί και χρωματιστά, πλαστικά ποτιστήρια μπορούν να μεταμορφωθούν σε πρωτότυπα βάζα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ