Εμφάνιση για... Οscar

31.01.2008
Καιρός να κακομάθετε τον εαυτό σας και να δημιουργήσετε ένα πολυτελές μπάνιο με... χολιγουντιανές προδιαγραφές και αρκετές δόσεις glamour!

Από την Εφη Οικονομοπούλου

Το μπάνιο αποκτά προσωπικότητα και αναλαμβάνει να σας προσφέρει ατελείωτες ώρες χαλάρωσης και αναζωογόνησης σε ένα περιβάλλον που δε θα θέλετε να αποχωριστείτε. Εμείς σας προτείνουμε 5 τρόπους που θα αναδείξουν το μπάνιο σε πρωταγωνιστή, τραβώντας πάνω του όλα τα φλας της... διακόσμησης!

1. Μαρμαρωμένος βασιλιάς!

Το πιο πολυτελές ίσως υλικό για να επενδύσετε ένα μπάνιο είναι το μάρμαρο. Ανθεκτικό και εντυπωσιακό, είναι ένα υλικό που δε χάνει την αίγλη του με το πέρασμα των χρόνων και την καθημερινή χρήση. Συγκεκριμένα, εκτός από την επένδυση των τοίχων και των δαπέδων -κάτι που θα σας κοστίσει ακριβά- ένας μαρμάρινος νιπτήρας είναι ίσως η καλύτερη επιλογή αφού, εκτός από πολύ εντυπωσιακός, είναι εύκολος στο καθάρισμα και δε φθείρεται.

2. Ψηφιδωτά όνειρα!

Πριν από πολλά πολλά χρόνια τα πολύχρωμα ψηφιδωτά από γυαλί αποτελούσαν την πιο πολύτιμη και περιζήτητη τεχνοτροπία για την επένδυση τοίχων και πατωμάτων. Σήμερα κάνουν ένα δυνατό comeback, αποτελώντας τη νέα μόδα στη διακόσμηση. Τολμήστε να χαρίσετε στο χώρο του μπάνιου τη θεατρικότητα που του αξίζει και επενδύστε τους τοίχους του ή ακόμα και την μπανιέρα με ψηφίδες σε γυαλιστερές αποχρώσεις, δημιουργώντας μια maximal, σύγχρονη εκδοχή με φορτωμένα μοτίβα να «γεμίζουν» το χώρο.

3. Μπανιέρα η... ανεξάρτητη!

Αν τα τετραγωνικά σας το επιτρέπουν, μπορείτε να εντάξετε στο χώρο μια μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης από πορσελάνη, με διακοσμητικά ποδαράκια σε χρυσό ή ασημί χρώμα. Η εγκατάστασή της στο κέντρο του μπάνιου της εξασφαλίζει τη θέση που δικαιωματικά της αξίζει και προσδίδει αίγλη στο χώρο, θυμίζοντας κάτι από την «κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας».

4. Τρέχουσα... πολυτέλεια!

Στον αντίποδα του μινιμαλισμού και εξυπηρετώντας τις καθημερινές μας ανάγκες, οι μπαταρίες σε ένα πολυτελές μπάνιο οφείλουν να ακολουθούν τις αρχές του μαξιμαλισμού, αποτελώντας έτσι το «κόσμημα» του πιο προσωπικού σας χώρου! Με ελκυστικές φόρμες και περίτεχνα σχέδια, καλούνται να ολοκληρώσουν την μπαρόκ εικόνα του μπάνιου κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

5. Luxury details

Σε ένα μπάνιο «υπερπαραγωγή» οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά! Στην προκειμένη περίπτωση καθρέφτες με χρυσές κορνίζες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι και αξεσουάρ από πορσελάνη ή σε λαμπερές αποχρώσεις, ακόμα και ένα έργο τέχνης μπορούν να αναβαθμίσουν την εικόνα του μπάνιου, στο οποίο κάθε διακοσμητική υπερβολή είναι καλοδεχούμενη!

Προμηθευτείτε αιθέρια έλαια και άλατα και ζήστε στιγμές ευεξίας σε ένα μπάνιο που κερδίζει το βραβείο καλύτερου σκηνικού!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ