Γιατί πρέπει να προσέξεις την καθαριότητα του υπνοδωματίου σου τους καλοκαιρινούς μήνες

07.05.2018
Γιατί πρέπει να προσέξεις την καθαριότητα του υπνοδωματίου σου τους καλοκαιρινούς μήνες
Ο ζεστός καιρός μπορεί να μας κάνει να θέλουμε περισσότερα κοκτέιλ σε κάποια ταράτσα της Αθήνας , αλλά μπορεί επίσης να μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει πολύ περισσότερος ιδρώτας στο σώμα μας λόγω ζέστης.

Έτσι, όταν περνάμε στο κρεβάτι τη νύχτα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πιθανότατα να φέρνουμε περισσότερη βρωμιά από ότι στους πιο δροσερούς μήνες. Υπάρχει μια φυσική συσσώρευση μικροοργανισμών στο κρεβάτι καθώς οι άνθρωποι ιδρώνουν και τα αποβάλλουν συνεχώς από το δέρμα, το σάλιο και τα μαλλιά. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, η θερμότητα και η υγρασία παρέχουν το τέλειο περιβάλλον για να ακμάζουν τα ακάρεα σκόνης, όταν κοιμάσαι και δεδομένου ότι είναι η εποχή της αλλεργίας, η γύρη από τον αέρα μπορεί να προκαλέσει σου πολλά θέματα.

. Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα σεντόνια σας στη ζέστη;

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα κρεβάτια σας την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Υπάρχει μια διαφορά στη συχνότητα με την οποία πρέπει να καθαρίζεις το υπνοδωμάτιο σου. Το χειμώνα, είναι απολύτως αποδεκτό να αλλάζεις τα σεντόνια σου κάθε δεύτερη εβδομάδα. Κατά τους θερμότερους μήνες, όμως, αυτό δεν ισχύει. Συνιστούμε μια εβδομαδιαία ρουτίνα την άνοιξη και το καλοκαίρι καθώς έχουμε την τάση να ιδρώνουμε πολύ περισσότερο.

  Επίσης οι θήκες μαξιλαριού πρέπει να αντικαθίστανται κάθε εβδομάδα, ανεξάρτητα από την εποχή (το πρόσωπό σου έχει βακτήρια που μεταφέρονται απευθείας σε αυτό), και τα καλύμματα παπλώματος θα πρέπει πάντα να πλένονται κάθε δεύτερη εβδομάδα. Όσο για τα αντικείμενα που συχνά παραβλέπονται, τα οποία μπορούν να φορτωθούν με μερικά βακτήρια crawlies μπορείς να πλένεις τα μαξιλάρια κάθε έξι εβδομάδες και τα ένθετα παπλώματος κάθε μήνα.
 
 "Υπάρχουν πολλά πράγματα που κρύβονται στα σεντόνια , τα μαξιλάρια και τα παπλώματα που μπορεί να μην γνωρίζεις και θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την υγεία σου εάν δεν διατηρηθεί η καθαριότητα στο κρεβάτι . Να τα πλένεις σωστά γιατί όλα αυτά τα ακάρεα σκόνης, βακτήρια, μύκητες και γύρη μπορούν να προκαλέσουν ρινική συμφόρηση, ζάλη, ρινική καταρροή, αλλοιώσεις, προκαλούν άσθμα και επιδεινώσουν το έκζεμα και την ακμή.