3 τρόποι για καθαρίσεις την κουζίνα ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτεις

29.10.2018
3 τρόποι για καθαρίσεις την κουζίνα ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτεις
Είτε έχεις στη διάθεση σου 15' ή ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εντυπωσιακά

Η κουζίνα είναι ένας από τους χώρους όπου η μάχη με το καθάρισμα φαίνεται να μην τελειώνει ποτέ. Υπάρχει όμως ένα πράγμα που κάνει την όλη διαδικασία πιο εύκολη: Το να φτιάξεις ένα σχέδιο καθαρισμού. Στο βιβλίο The Real Simple Method for Organizing Every Room, εξηγείται το σχέδιο που μπορείς να προσαρμόσεις ανάλογα με τον χρόνο που έχεις.

Εάν διαθέτεις μόνο 15 λεπτά, ξεκίνα με την πρώτη ενότητα. Έχεις μία ώρα στη διάθεση σου; Προχώρα στο δεύτερο μέρος. Είσαι έτοιμη να αφιερώσεις ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στον καθαρισμό της κουζίνας; Προχώρα κατευθείαν στο τρίτο τμήμα. Ανεξάρτητα από το ποιο τμήμα θα επιλέξεις, το σχέδιο έχει δημιουργηθεί για να κάνει κάθε λεπτό να μετρήσει, ώστε να μπορείς να κάνεις την κουζίνα σου πιο λαμπερή.

Αν έχεις 15 λεπτά ...

Κρύψε ό, τι μπορείς. Βάλε τα βρώμικα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων και χρησιμοποίησε το ντουλάπι για να αποθηκεύσεις οτιδήποτε ήταν έξω πριν σου ανακοινωθεί ότι ένας επισκέπτης έρχεται στο σπίτι σου σε περίπου ένα τέραρτο. Σκούπισε τις επιφάνειες. Ένας καθαρός πάγκος κάνει ολόκληρο το δωμάτιο να φαίνεται περιποιημένο.

Διάβασε επίσης: 5 τρόποι για να καθαρίσεις τα φαναράκια σου από τα κεριά

Αν έχεις 1 ώρα ...

Φτιάξε τα συρτάρια κουζίνας. Χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά για να συγκεντρώσεις και να ξεκαθαρίσεις τα εργαλεία σου. Έχεις μερικά διπλά; Δοκίμασε τα όλα, κράτησε αυτά που λειτουργούν καλύτερα, και τα υπόλοιπα δώστα ή πέταξε τα. Όσα χρησιμοποιείς πιο σπάνια, βάλ΄τα σε ένα δοχείο σε ένα ψηλό ράφι.
Κάνε ξεκαθάρισμα στα ντουλάπια σου. Πέταξε τυχόν τρόφιμα που έχουν λήξει και βάλε τα υπόλοιπα σε ένα δοχεία.
Καθάρισε το χώρο του πάγκου. Μετάφερε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς καθημερινά στα χαμηλότερα ράφια, για να μην παίρνουν πολύτιμο χώρο.

Αν έχεις ένα Σαββατοκύριακο ...

Φτιάξε το ψυγείο σου. Ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε διαφανή δοχεία για τα τρόφιμα σου, ώστε να μπορείς να δεις ακριβώς τι έχεις την οποιαδήποτε στιγμή.

Καθάρισε τα δοχεία. Πέταξε τα μεγάλα κουτιά γιαουρτιού ή τα διαφανή μπολ που χρησιμοποιείς για τα υπολείμματα. Εάν δεν βλέπεις τι υπάρχει μέσα, είναι πιθανό να ξεχάσεις τι υπάρχει μέσα. Αγόρασε ένα ομοιόμορφο σύνολο τετράγωνων ή ορθογώνιων δοχείων, που καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο από τα στρογγυλά.

Κάνε ξεκαθάρισμα στα ντουλάπια, αφαίρεσε τα πάντα από τα ράφια και σκούπισε τα. Οργάνωσε τα αντικείμενα σε βάζα ή πλαστικά κουτιά, ανάλογα με τον τύπο τροφής. Κράτησε όσα χρησιμοποιείς πιο συχνά κάπου που το μάτι βλέπει πιο εύκολα.

Επίλεξε τις αγαπημένες σου κατσαρόλες και τηγάνια. Δες τη συλλογή σου και κράτησε μόνο εκείνες που χρησιμοποιείς σε τακτική βάση. Εάν κάτι φαίνεται πολύ καθαρό, μάλλον δεν το χρησιμοποιείς συχνά.