5 κόλπα για τεράστια οικονομία στην... ντουλάπα σου

28.09.2018
5 κόλπα για τεράστια οικονομία στην... ντουλάπα σου
Δύσκολοι καιροί για όλους αυτοί που διανύουμε. Ιδού μερικά έξυπνα tricks για να γλιτώσεις έξοδα και να κάνεις και την... έξυπνη!

Στο πλαίσιο της λογικής "δεν πετάμε εύκολα πράγματα, αλλά φροντίζουμε να τα έχουμε σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό", σημείωσε έξυπνα κόλπα που θα σε βοηθήσουν να φρεσκάρεις ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και αντικείμενα που μπορεί να μην έχεις και σε μεγάλη υπόληψη. Και τα πιο σημαντικό χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ!

Αυτό το διάβασες; Άδειο πορτοφόλι; Ιδού 5 αποτελεσματικοί τρόποι για οικονομία χωρίς στερήσεις!

1. Φθαρμένα σουέτ παπούτσια: Πριν πετάξεις τη χρησιμοποιημένη λίμα σου, σκέψου ξανά. Χρησιμοποίησέ τη για να φρεσκάρεις τα φθαρμένα σουέτ παπούτσια σου. Τρίψε απαλά μερικές φορές πάνω στο "πρόβλημα" και θα δεις το δέρμα αμέσως να ξαναγεννιέται.

2. Μυρωδάτα συρτάρια: Σίγουρα θα έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας μερικά φακελάκια τσάι, χαμομήλι ή άλλα αρωματικά αφεψήματα. Βάλε μερικά στα συρτάρια της τουαλέτας ή στα ντουλάπια σου και εξασφάλισε φρεσκάδα στα ρούχα και τα εσώρουχά σου.

3. Παπούτσια με ζάρες; Αν κάποια παπούτσια σου έχουν τσαλακώσει επικίνδυνα μη στεναχωριέσαι. Πάρε μερικά κομμάτια εφημερίδα, μούσκεψέ τα και βάλ' τα μέσα σε αυτά πιέζοντας προς τη μύτη ώστε να τεντώσει το δέρμα. Άφησέ τα έτσι όλο το βράδυ και το πρωί θα δεις μεγάλη διαφορά.

Διάβασε κι αυτό: 10 τρικ για οικονομία στην κουζίνα

4. Ξελύνονται συνέχεια τα κορδόνια στα αθλητικά σου; Πριν εκνευριστείς και πας να αγοράσεις άλλα, πάρε λίγο από το βούτυρο κακάο σου και άλειψε το σημείο όπου δένονται μεταξύ τους. Τέρμα το πρόβλημα.

5. Ουπς, πάχυνες; Αν έχεις πάρει κανένα δύο κιλάκια και το παντελόνι σου δεν κλείνει καλά, μη βιαστείς να το αποσύρεις, ή ακόμη και να κάνεις νέα τρύπα. Πάρε ένα λαστιχάκι, και πέρασέ το μέσα από την κουμπότρυπα σαν θηλιά και μετά στο κουμπί. Η προέκταση που θα δημιουργήσεις με αυτό τον τρόπο θα λειτουργήσει ωραιότατα μέχρι να ξαναφτάσεις στη φόρμα σου, αλλά μην εφησυχαστείς. Καλό είναι να τα χάσεις τα κιλάκια που πήρες. Μην το συνηθίσεις το λαστιχάκι!