Τα αντικείμενα του μπάνιου που ΠΡΕΠΕΙ να αντικαθιστάς συχνότερα

02.10.2018
Τα αντικείμενα του μπάνιου που ΠΡΕΠΕΙ να αντικαθιστάς συχνότερα
Εσύ ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις το σφουγγάρι του μπάνιου σου;

Το μπάνιο σου μπορεί να είναι το δωμάτιο μέσα στο οποίο φροντίζεις το σώμα σου, αλλά μπορεί παραδόξως να γίνει εστία μικροβίων αν δε φροντίσεις να αντικαθιστάς ή να πλένις συχνότερα μερικά βασικά αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Ιδού η λίστα:

To σφουγγάρι σου
Όταν χρησιμοποιείς καθημερινά το σφουγγάρι του μπάνιου σου, είναι λογικό και επόμενο να συγκεντρώσει γρήγορα πολλά από τα νεκρά κύτταρα που αποβάλλει η επιδερμίδα σου. Ο παράγοντας αυτός, σε συνδυασμό με το ζεστό, γεμάτο υγρασία περιβάλλον του ντους σου, που μπορεί εύκολα να γίνει εστία βακτηρίων, επιβάλλει να αλλάζεις σφουγγάρι κάθε τρεις εβδομάδες.

Η πετσέτα προσώπου σου
Όπως ακριβώς και με το σφουγγάρι σου, η πετσέτα του προσώπου σου είναι λογικό να γεμίζει και εκείνη νεκρά κύτταρα από το πρόσωπο σου. Καλό θα είναι να πλένεις συχνότερα τις πετσέτες σου και να χρησιμοποιείς μια καθαρή κάθε μέρα.

Διάβασε ακόμη: Πετσέτες κουζίνας: Πόσο επικίνδυνες είναι για την υγεία σου και πόσο συχνά πρέπει να τις αλλάζεις

Τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ
Όπως συμβαίνει και με τα σφουγγαράκια της κουζίνας, τα σφουγγάρια του μακιγιάζ είναι εύκολο να εγκλωβίσουν πολλά βακτήρια. Καλό θα είναι να τα πλένεις μετά από κάθε χρήση με ζεστό νερό και ουδέτερο καθαριστικό. Θα πρέπει επίσης να τα ανανεώνεις κάθε έξι μήνες.

Η οδοντόβουρτσα σου
Οι τρίχες της φθείρονται με κάθε χρήση και την πάροδο του χρόνου και η ίδια η οδοντόβουρτα είναι εκτεθειμένη σε όποιο μικρόβιο ή βακτήριο υπάρχει στον αέρα. Προσπάθησε να την αλλάζεις κάθε τρεις με τέσσερις μήνες.

Διάβασε επίσης: 4 βασικά λάθη που κάνεις όταν πλένεις ρούχα στο πλυντήριο

Οι πετσέτες σώματος και χεριών
Αν μετά από κάθε χρήση κρεμάς την πετσέτα του σώματος για να στεγνώσει, είναι καλύτερο να τη χρησιμοποιήσεις άλλες τρεις με τέσσερις φορές, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείς μια φρέσκια, καθαρή πετσέτα τουλάχιστον μία φορά (αν όχι δύο) κάθε εβδομάδα.

Αντίστοιχα, επειδή οι πετσέτες χεριών έρχονται σε επαφή με πολλά μικρόβια, θα πρέπει να τις πλένεις συχνά και να τις αλλάζεις μέρα παρά μέρα.

Το χαλάκι
Ειδικά αν συνήθως έχεις επισκέπτες στο σπίτι σου, οι οποίοι μπαίνουν στο μπάνιο με τα παπούτσια τους, καλό είναι έχεις δύο χαλάκια και να τα αλλάζεις κάθε εβδομάδα.

Η κουρτίνα
Μια κουρτίνα με μούχλα δεν είναι και το καλύτερο θέαμα. Βάλε την κουρτίνα του μπάνιου για πλύσιμο στο πλυντήριο κάθε 15 μέρες, ή και πιο συχνά αν παρατηρείς ότι φτάνει στο... αμήν!