7 σημεία του σπιτιού που είναι πιο βρώμικα απ' ότι νομίζεις

16.10.2018
7 σημεία του σπιτιού που είναι πιο βρώμικα απ' ότι νομίζεις
Τα αναπάντεχα μέρη και αντικείμενα που συγκεντρώνουν αμέτρητα μικρόβια και χρειάζονται συχνό καθαρισμό

Όταν σκέφτεσαι το σπίτι σου, ποιο νομίζεις ότι είναι το πιο βρώμικο μέρος ή πράγμα μέσα του;

Σίγουρα, ένα από αυτά είναι το κάθισμα της τουαλέτας, πάνω στο οποίο ζουν περίπου 50 διαφορετικά βακτήρια. Εσύ ήξερες όμως ότι υπάρχουν σημεία και αντικείμενα στο σπίτι σου που είναι ακόμη πιο βρώμικα;

Δες παρακάτω τα μέρη του σπιτιού τα οποία πρέπει να καθαρίζεις πιο τακτικά:

Διάβασε επίσης: 4 βασικά λάθη που κάνεις όταν πλένεις ρούχα στο πλυντήριο

To πληκτρολόγιο

Πότε ήταν η τελευταία φορά που απολύμανες το πληκτρολόγιό σου; Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2008, στο πληκτρολόγιο μπορούν να μεταφερθούν έως και 5 φορές περισσότερα βακτήρια απ'ότι στο κάθισμα τουαλέτας.

Ο πάγκος της κουζίνας και ο νιπτήρας

Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να καθαρίζουμε μόνο τις επιφάνειες που φαίνονται βρώμικες και όχι με ιδιαίτερη προσοχή. Ο νιπτήρας δε, έχει αποδειχτεί ότι είναι πιο βρώμικος απ'όλο το υπνοδωμάτιο σου. Δοκίμασε να καθαρίσεις σχολαστικά όλη την περιοχή μια φορά την εβδομάδα με πολυκαθαριστικό χλωρίου.

Πλυντήριο ρούχων

Μπορεί να σου φαίνεται παράδοξο, καθώς πρόκειται για το μέρος που πλένονται τα ρούχα, αλλά η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται και αυτό τακτικό καθαρισμό, όχι μόνο για να έχεις τα ρούχα σου καθαρά και μυρωδάτα, αλλά και για να διατηρείται το πλυντήριο περισσότερα χρόνια σε καλή κατάσταση.

Δες και αυτό: 10 σημεία του σπιτιού που ξεχνάς να ξεσκονίσεις - αλλά ΠΡΕΠΕΙ επειγόντως!

Ξύλο κοπής

Αν χρησιμοποιείς ξύλο για να κόβεις τα τρόφιμα, είναι πολύ σημαντικό να το πλένεις καθημερινά, καθώς πάνω του συσσωρεύονται βακτήρια και βρωμιές. Ρίξε πάνω στο ξύλο μαγειρική σόδα και λίγο ζεστό νερό.

Χαλιά και μοκέτες

'Εχει αποδειχθεί πως πάνω στα χαλιά και τις μοκέτες του σπιτιού, υπάρχουν 4,000 φορές περισσότερα βακτήρια από ό, τι στο κάθισμα της τουαλέτας. Πέρνα τα με μια ηλεκτρική σκούπα όσο πιο συχνά μπορείς και πλύνε τα μια φορά το χρόνο.

Φούρνος

Με κάθε χρήση, πολλά καμένα υπολείμματα και λίπη πετάγονται στο εσωτερικό του. Η αλήθεια είναι ότι ο καθαρισμός του φούρνου είναι χρονοβόρα και δύσκολη δοκιμασία, αλλά είναι σημαντικό να την κάνεις για να αποφύγεις τα μικρόβια.

Τηλεχειριστήριο

Ειδικά αν δε μένεις μόνη σου και υπάρχουν και άλλα άτομα που κάνουν ζάπινγκ μπροστά από την τηλεόραση του σπιτιού, τα μικρόβια που κάνουν το τηλεχειριστήριο σπίτι τους είναι πολλά, και αυτό σημαίνει ότι η διάδοση πιθανών ιών είναι μεγαλύτερη.

Δες και αυτό: 4 δημοφιλή tips νοικοκυριού που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό