Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσεις κερί από ρούχα, χαλιά και έπιπλα

22.01.2019
Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσεις κερί από ρούχα, χαλιά και έπιπλα
Μια ειδικός καθαρισμού εξηγεί πώς μπορείς να ξεφορτωθείς τους ενοχλητικούς λεκέδες από τα κεριά

Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να αφαιρέσεις ένα λεκέ από κερί:

Δες και αυτό: Πράσινο σαπούνι: 7 χρήσεις του που θα σου "λύσουν" τα χέρια

Πώς να αφαιρέσεις κερί από ρούχα
Για λεκέδες σε τραπεζομάντιλα ή ρούχα που πλένονται, άφησε το κερί να σκληρύνει και ξύσε το απαλά με ένα μαχαίρι. Εάν το κερί είναι ακόμα μαλακό, πάγωσε το αντικείμενο για να σκληρύνει το κερί και, στη συνέχεια, τρίψε το κερί που έχει απομείνει. Αν το κερί είναι χρωματισμένο, ρίξε στο λεκέ υγρό καθαρισμού με βάση ένα διαλύτη για να αφαιρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερη βαφή. Τοποθέτησε καθαρές χαρτοπετσέτες πάνω και κάτω από το λεκέ και πίεσε την περιοχή με ζεστό στεγνό σίδερο. Περίστρεψε και αντικατάστησε τις πετσέτες καθώς απορροφούν το λιωμένο κερί. Τρίψε το υγρό απορρυπαντικό ρούχων σε τυχόν εναπομείναντα λεκέ και πλύνε το ύφασμα σε ζεστό νερό. Πρόσθεσε χλώριο ή λευκαντικό.

Αυτό το είδες; Επιδιόρθωσε τα δερμάτινα είδη σου με κόλλα και οδοντόκρεμα

Πώς να αφαιρέσεις κερί από χαλί
Εάν ο κερί είναι ακόμα μαλακό, πάγωσε το με παγο τυλιγμένο σε μια μικρή πλαστική σακούλα και, στη συνέχεια, ξύσε το κερί. Πέρασε το με ένα σφουγγάρι και προϊόν αφαίρεσης λεκέδων. Κάλυψε το λεκέ με ένα καθαρό λευκό πανί και πίεσε, χρησιμοποιώντας την άκρη ενός ζεστού σιδήρου για να μεταφέρεις το κερί στο ύφασμα. Επανάλαβε, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό τμήμα του υφάσματος μέχρι να μεταφερθεί όλο το κερί από το χαλί στο ύφασμα. Εάν μείνει μια έγχρωμη κηλίδα, πέρασε ξανά το λεκέ με σφουγγάρι και προϊόν αφαίρεσης λεκέδων.

Πώς να αφαιρέσεις κερί από ξύλινα έπιπλα
Εάν το κερί στο τραπεζάκι σου έχει διαρροή, άφησε κάθε κομμάτι κεριού που έχει κάτσει στο ξύλο να σκληρύνει. Έτσι, θα είναι ευκολότερο να αφαιρεθεί χωρίς να καταστραφεί το φινίρισμα του επίπλου. Με μια πλαστική σπάτουλα ή πιστωτική κάρτα, τρίψε απαλά το κερί. Μόλις αφαιρεθεί το κερί, καθάρισε την περιοχή με ένα καθαρό ύφασμα και βερνίκι επίπλων.

Διάβασε και αυτό: Το έξυπνο κόλπο με το ψυγείο σου για να μειώσεις τους λογαριασμούς ρεύματος