9 σπιτικά tips καθαριότητας που θα σου λύσουν τα χέρια

20.09.2019
9 σπιτικά tips καθαριότητας που θα σου λύσουν τα χέρια
Από λεκέδες στα ρούχα μέχρι το πώς να γυαλίσεις τέλεια το ξύλινο δάπεδο σου

Πώς μπορείς να βγάλεις το λάδι από τις σουέντ μπότες σου; Πώς να σβήσεις τα σημάδια από το πάτωμα;

Δες και αυτό: Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσεις κερί από ρούχα, χαλιά και έπιπλα

Παρακάτω θα βρεις μερικές πολύ έξυπνες λύσεις για τα προβλήματα καθαριότητας που μπορεί να αντιμετωπίσεις τόσο με το σπίτι όσο και με τα ρούχα σου:

Αν έχει πέσει λάδι στις σουέντ μπότες σου, δοκίμασε να καλύψεις το σημείο με ταλκ ή λευκή πούδρα. Άφησε το για λίγο να δράσει και μετά σκούπισε το. Μπορεί να χρειαστεί να το κάνεις αρκετές φορές, αλλά θα αφαιρέσει αρκετό μέρος από το λεκέ.

Για να μειώσεις τη μυρωδιά από τα αθλητικά σου, ρίξε λίγη μαγειρική σόδα άφησε την όλο το βράδυ και τίναξε την το πρωί.

Γυάλισε το ξύλινο πάτωμα με ξύδι και γυαλιστικό. Κάνε ένα δεύτερο πέρασμα με τη σφουγγαρίστρα χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα από 1/4 φλυτζανιού ξύδι, 1 κ.σ. υγρό γυαλιστικό επίπλων και 2 λίτρα νερό.

Αυτό το είδες; Πώς να κρατήσεις το κινητό σου καθαρό από μικρόβια

Φρέσκαρε τα χαλιά με μαγειρική σόδα. Με κόσκινο, πασπάλισε το χαλί με άφθονη σόδα και άφησε την να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε την ηλεκτρική σκούπα για να διώξεις τη μαγειρική σόδα τις μυρωδιές και τη βρωμιά.

Για να μη μένουν λεκέδες στα τζάμια, πλύνε τα αν μπορείς όταν έχει συννεφιά, αφού δε μένουν τόσα σημάδια πάνω τους, επειδή προλαβαίνεις να σκουπίσεις το σπρέι πριν στεγνώσει από τον ήλιο.

Διώξε τη μούχλα από την πλαστική κουρτίνα του μπάνιου με αλάτι. Μούλιασε την για 24 ώρες μέσα σε περίπου 4 λίτρα ζεστό νερό στα οποία θα έχεις διαλύσει 1 φλιτζάνι αλάτι.

Αφαίρεσε τη σκόνη από τις κουρτίνες με τη μαλακή βούρτσα της ηλεκτρικής σκούπας. Για να μη ρουφάει η σκούπα τις κουρτίνες αντί για τη σκόνη, τύλιξε ένα παλιό καλσόν γύρω από το στόμιο της.

Για να καθαρίσεις τη δερμάτινη τσάντα σου, σκούπισε τη με μαντηλάκια για μωρά χωρίς οινόπνευμα.

Για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από τον ιδρώτα, πέρασε τους με λίγη βότκα.