3 πράγματα που μπορεί να μην ήξερες για τα κουνούπια - Ποιους προτιμούν και τι δεν τα "πιάνει"

14.06.2019
3 πράγματα που μπορεί να μην ήξερες για τα κουνούπια - Ποιους προτιμούν και τι δεν τα "πιάνει"
Μάθε τις σημαντικότερες πληροφορίες για τα κουνούπια για να προστατευτείς ανάλογα

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας κάνουν χαρούμενες στο καλοκαίρι. Υπάρχει όμως και κάτι που, διαχρονικά, μας εκνευρίζει, μας ενοχλεί και κάνει τα βράδια μας στα μπαλκόνια λίγο πιο δύσκολα.

Ο λόγος φυσικά για τα κουνούπια που μπορούν να κάνουν την καλοκαιρινή μας καθημερινότητα ανυπόφορη και μπορούν ακόμη και να καταστρέψουν το πιο όμορφο καλοκαιρινό βραδάκι.

Δες και αυτό: 6 tips για να κρατήσεις φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά σου

Παρακάτω θα μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τους ενοχλητικούς επισκέπτες του καλοκαιριού, είτε για να είσαι ενήμερη, είτε για να λάβεις τα απαραίτητα μέτρα:

Το σκόρδο δε διώχνει στην πραγματικότητα τα κουνούπια
Πολλοί καταναλώνουν ωμό σκόρδο θεωρώντας πως διώχνει τα κουνούπια, αλλά δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει ότι το ωμό σκόρδο βοηθά στην απομάκρυνση των κουνουπιών. Το ίδιο ισχύει και για το άρωμα της σιτρονέλας, που - σύμφωνα με μελέτες - είναι αποτελεσματικό για την απομάκρυνση των κουνουπιών μόνο για τα πρώτα 3-10 λεπτά.

Αυτό το είδες; Πώς να οργανώσεις τη ντουλάπα σου για το καλοκαίρι

Ποιούς προτιμούν τα κουνούπια;
Είναι αλήθεια ότι τα κουνούπια "διαλέγουν" ποιον θα τσιμπήσουν κι έτσι πολλές φορές τσιμπάνε μερικούς ανθρώπους περισσότερο από άλλους. Ωστόσο, αυτό δεν έχει να κάνει με τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα κουνούπια προσελκύονται περισσότερο από το διοξείδιο του άνθρακα στην αναπνοή ενός ανθρώπου και τις οσμές που απελευθερώνει από τον ιδρώτα. Η μυρωδιά αυτή διαφέρει από άτομο σε άτομο. Επίσης, τα σκούρα χρώματα προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια από τις ανοιχτές αποχρώσεις

Δες και αυτό: Πώς να δημιουργήσεις περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους

Το αλκοόλ επηρεάζει
Η κατανάλωση αλκοόλ σε καθιστά πόλο έλξης για τα κουνούπια. Έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση αλκοόλ και συγκεκριμένα μπύρας, μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο πιο ελκυστικό στα κουνούπια. Κι αυτό γιατί αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα να ιδρώνουμε και κατ' επέκταση να προσελκύουμε τους φτερωτούς εχθρούς.