Πώς να καθαρίσεις σωστά τα σουέντ παπούτσια σου

20.06.2019
Πώς να καθαρίσεις σωστά τα σουέντ παπούτσια σου
Όσες έχουμε στην κατοχή μας ένα ζευγάρι σουέντ παπούτσια, ξέρουμε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούν να λερωθούν. Ευτυχώς, οι παρακάτω συμβουλές και κάποια tips μπορούν να κάνουν τα παπούτσια μας και πάλι καινούργια.

Πώς να προστατέψεις τα σουέντ παπούτσια σου

Μην περιμένεις μέχρι να δεις τον μεγάλο λεκέ για να αναλάβεις δράση! Η πρόληψη είναι καθοριστική. Πριν φορέσεις τα παπούτσια σου για πρώτη φορά, ψέκασέ τα με ένα προϊόν για σουέντ για να τα προστατέψεις από τη βρωμιά και τους λεκέδες που αφήνει η βροχή.

Βεβαιώσου ότι έχεις διαβάσει τις οδηγίες πριν από την εφαρμογή και δοκίμασε πρώτα μια μικρή, κρυφή περιοχή για να δεις ότι δεν αφήνει σημάδια. Αφού τα φορέσεις, βούρτσισέ τα ελαφριά με μια βούρτσα για σουέντ, για να αφαιρέσεις τυχόν σκόνες πριν τα βάλεις στην παπουτσοθήκη.

Διάβασε επίσης: Λεκέδες από λάδι: Πώς να τους αφαιρέσεις αποτελεσματικά

Πώς να καθαρίσεις τα σουέντ που έχουν βραχεί

Αν βλέπεις ότι βρέχει, επίλεξε να φορέσεις ένα διαφορετικό ζευγάρι παπούτσια. Εάν τύχει να τα φοράς όταν είσα έξω και βρέξει, θα πρέπει όταν επιστρέψεις σπίτι να τα βγάζεις το συντομότερο δυνατό και πάντα να τα αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά. Ποτέ μην τα στεγνώσεις με το πιστολάκι ή τα βάλεις στο καλοριφέρ όταν είναι βρεγμένα. Η θερμότητα μπορεί να τα κάνει να μπουν, να ξεθωριάσουν ακόμα και να παραμορφωθούν.

Αντ 'αυτού, σκούπισε το νερό με καθαρή πετσέτα. Βάλε στα παπούτσια σου καλαπόδι ή αν δεν έχεις, γέμισε τα παπούτσια σου με λευκές χαρτοπετσέτες και άφησέ τα σε ένα στεγνό, καλά αεριζόμενο μέρος για να στεγνώσουν τη νύχτα. Μόλις στεγνώσουν βούρτσισέ τα ελαφριά με μια βούρτσα για σουέντ.

Δες και αυτό: 6 τρόποι να διατηρήσεις καθαρά τα λευκά σου sneakers

Εάν όλα αυτά αποτύχουν, τότε πήγαινε τα παπούτσια σου στον τσαγκάρη και ρώτησέ τον αν μπορούν να καθαριστούν και να επισκευαστούν. Ξέρουμε ότι είναι ταλαιπωρία μερικές φορές, αλλά αν αγαπάς τα παπούτσια σου και αν ειδικά τα έχεις χρυσοπληρώσει, αξίζει τον κόπο!