Πώς να διατηρήσεις δροσερό το σπίτι σου χωρίς air condition

09.08.2019
Πώς να διατηρήσεις δροσερό το σπίτι σου χωρίς air condition
Φέρε τη δροσιά στους προσωπικούς σου χώρους

Η ζέστη αυτές τις μέρες είναι αφόρητη κι αν αυτή τη στιγμή δεν παίζεις με τα κύματα και περιμένεις την άδεια να έρθει πρέπει να σου πω να μην το βάζεις κάτω.

Δες και αυτό: Άδειο πορτοφόλι; Ιδού 5 αποτελεσματικοί τρόποι για οικονομία χωρίς στερήσεις!

Θα τη βρεις τη δροσιά, ακόμα κι αν στο σπίτι δεν υπάρχει κλιματιστικό ή δεν υπάρχουν τα χρήματα να «καις» όλη μέρα το λατρεμένο air condition. Λύσεις υπάρχουν και θα τις βρεις παρακάτω:

Σεντόνια

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι καλύτερο να προτιμάς σεντόνια βαμβακερά γιατί το ύφασμα «αναπνέει» και δε σε ζεσταίνει. Επίσης ένα πολύ καλό κόλπο είναι να βάλεις τη μαξιλαροθήκη σου στην κατάψυξη, λίγη ώρα πριν κοιμηθείς. Μόλις είσαι έτοιμη για ύπνο, την βγάζεις, την τοποθετείς και νιώθεις μία δροσιά να κατακλύζει το κορμάκι σου.

Αυτό το είδες; Δεν έχεις τέντες στο μπαλκόνι σου; Δες τι πρέπει να κάνεις

Μακριά από τον φούρνο

Όταν έξω κάνει ζέστη μέσα δεν υπάρχει λόγος να ανάψεις το φούρνο και να ετοιμάσεις παστίτσιο. Καλύτερα να μην τον χρησιμοποιήσεις καθόλου και να προτιμήσεις να φτιάξεις μία δροσερή σαλάτα.

Παγάκια

Παίξε με τα παγάκια και τον ανεμιστήρα. Κόλπο παλιό και δοκιμασμένο. Βάλε σε ένα μπολ παγάκια και τοποθέτησέ το μπροστά από τον ανεμιστήρα. Λίγη δροσιά θα έρθει και θα μπορέσεις να απολαύσεις τη σιέστα σου.

Διάβασε επίσης: Πώς να αφαιρέσεις εύκολα την ταπετσαρία από τον τοίχο σου βήμα βήμα