Πώς να αξιοποιήσεις έναν μπιντέ που δεν χρησιμοποιείς

26.11.2019
Πώς να αξιοποιήσεις έναν μπιντέ που δεν χρησιμοποιείς
Τρία τέλεια tips για τον κάνεις χρήσιμο - ή να τον κρύψεις

Ο μπιντές υπήρξε για αρκετά χρόνια απαραίτητο αξεσουάρ των μπάνιων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Αίγυπτος, η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Τουρκία, κ.α. Καθώς όμως οι συνήθειες των ανθρώπων έχουν αλλάξει, πλέον δεν είναι ένα αξεσουάρ που χρησιμοποιείται ευρέως.

Δες και αυτό: Πώς να φτιάξεις μόνη σου αρωματικά κεριά

Η αλήθεια είναι πως ο μπιντές είναι μια κατασκευή που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μετασχηματισμούς. Μια λύση θα ήταν να τον χρησιμοποιήσεις απλώς για να αποθηκεύεις πράγματα, όπως τα χαρτιά υγείας. Μπορείς πάντα να τον αφαιρέσεις, αλλά αν το σπίτι δεν είναι δικό σου και δεν σου το επιτρέπει ο σπιτονοικοκύρης, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να τον κρύψεις ή να τον αξιοποιήσεις.

Βάλε λουλούδια και φυτά

Χρησιμοποίησε τον μπιντέ ως «δοχείο» που θα φιλοξενήσει μια γλάστρα με ένα μεγάλο φυτό ή πολλές μικρές γλάστρες με διάφορα λουλούδια και φυτά. Προτίμησε φυτά που θα αντέχουν στην υγρασία του μπάνιου.

Αυτό το είδες; Οι τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται καθαρό, χωρίς να καθαρίσεις

Αξιοποίησε το ως το κρεβάτι του κατοικιδίου σου

Αν έχεις κάποιο μικρό ζωάκι στο σπίτι, ειδικά αν πρόκειται για γάτα, ο μπιντές είναι το ιδανικό σημείο για να δημιουργήσεις το κρεβάτι του. Βάλε μια μικρή κουβερτούλα αν είναι χειμώνας και το κατοικίδιό σου κρυώνει.

Αν έχεις αποφασίσει ότι δεν θέλεις να τον αφαιρέσεις αλλά δεν θέλεις και να φαίνεται, φτιάξε μια κατασκευή σε σχήμα κύβου, με κενό στη βάση, που μπορεί να μπει από πάνω και να τον καλύψει. Δημιούργησε πορτάκι στην μπροστινή πλευρά έτσι ώστε να λειτουργεί ως ντουλάπι και αποθήκευσε μέσα στον μπιντέ τα απορρυπαντικά και τα σφουγγάρια του μπάνιου σου. Από πάνω μπορείς να ακουμπήσεις τις πετσέτες σου ή να βάλεις διάφορα διακοσμητικά.

Διάβασε επίσης: Πώς να χρησιμοποείς λιγότερο πλαστικό στην καθημερινότητα σου