3 δουλειές που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα (και 3 που δεν χρειάζεται)

18.01.2020
3 δουλειές που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα (και 3 που δεν χρειάζεται)
Οι περισσότερες φτιάχνουμε λίστες με τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε μέσα στην ημέρα αλλά τελικά μας βγαίνουν πολύ φιλόδοξες είτε γιατί οι ώρες δεν περισσεύουν είτε η ενέργεια μας εγκαταλείπει. Και αυτό φυσικά ισχύει και για τις καθημερινές ρουτίνες καθαριότητας. Για να κάνεις πιο σωστά την καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού, βάλε σε προτεραιότητα αυτά που είναι πιο επείγοντα (τουλάχιστον μέχρι αύριο) και βγάλε από τη λίστα αυτά που δεν επείγουν. Εμείς θα σε βοηθήσουμε ως εξής:

Ιδού πρώτα τρεις δουλειές που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα

Πλύνε τα πιάτα

Είναι πάρα πολύ εύκολο να αφήσεις τα βρώμικα πιάτα να συσσωρεύονται στο νεροχύτη, αλλά παραβλέποντας αυτή την καθημερινή δουλειά μπορεί να μυρίσει άσχημα το σπίτι ή, ακόμα χειρότερα, να σε επισκεφτούν παράσιτα. Αν έχεις πλυντήριο πιάτων, τότε αυτή η καθημερινή ρουτίνα γίνεται πολύ πιο εύκολη. Αντί να περιμένεις τα πιάτα να φτάσουν μέχρι πάνω, μην τα αφήνεις καθόλου στον νεροχύτη και προσπάθησε ότι βγάζεις να το βάζεις κατευθείαν στο πλυντήριο, μόλις το χρησιμοποιείς. πχ κάθε φλιτζάνι, πιάτο ή κουταλάκι

Βγάλε έξω τα σκουπίδια της κουζίνας

Είτε έφτιαξες ψάρι για βράδυ είτε πέταξες όλα τα παλιά φαγητά από το ψυγείο σου, είναι απαραίτητο να πετάς τα σκουπίδια της κουζίνας σε τακτική βάση, ιδανικά καθημερινά εάν μαγειρεύεις κάθε μέρα.

Καθάρισε το ντους

Ο καθαρισμός των τοιχωμάτων της ντουζιέρας απαιτεί μόνο 30 δευτερόλεπτα, οπότε προσθέτοντας αυτή τη δουλειά στην καθημερινή σου ρουτίνα θα αποτρέψεις τη συσσώρευση του αφρού από το σαμπουάν και τη μούχλα από την υγρασία.

Διάβασε και αυτό: Το "κλειδί" της ευτυχίας βρίσκεται -και- στο ποιος κάνει τις δουλειές του σπιτιού σου

Αντίθετα, δες τώρα ποια 3 πράγματα δεν χρειάζεται να κάνεις κάθε μέρα

Καθάρισμα στους καθρέφτες

Οι λεκέδες στον καθρέφτη του μπάνιου μπορεί να μοιάζουν με βρωμιά, αλλά τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι κηλίδες από το νερό δεν θα μεταδώσουν μικρόβια ή βακτήρια και δεν θα προκαλέσουν δυσάρεστη οσμή. Οπότε αυτή τη δουλειά μπορείς να την κάνεις αύριο.

Ηλεκτρική σκούπα

Εκτός αν έχουν πέσει ψίχουλα στην κουζίνα (που μπορούν να προσελκύσουν παράσιτα), δεν χρειάζεται να βάζεις σκούπα κάθε μέρα. Ανάλογα με την οικογένειά σου και την κυκλοφορία σας μέσα στο σπίτι, ρύθμισε το πρόγραμμά σου μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Καθαρισμός μικρών συσκευών

Εάν σκουπίζεις το φούρνο μικροκυμάτων ή καθαρίζεις την καφετιέρα μετά από κάθε χρήση, πιθανότατα σπαταλάς αδίκως τον χρόνο σου. Μην αισθάνεσαι ενοχές αν αφήσεις κάποιες πιτσιλιές για μερικές μέρες. Μπορείς να τις καθαρίσεις αργότερα.