Πώς να απολυμάνεις τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον ειδικό

28.03.2020
Πώς να απολυμάνεις τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον ειδικό
Το βίντεο που όλοι πρέπει να δουν!

Ο Jeffrey VanWingen, γιατρός στο Family Medicine Specialists στην πόλη Grand Rapids του Μίσιγκαν δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο περιγράφει αναλυτικά τον τρόπο που θα πρέπει να απολυμάνουμε τα ψώνια μας, αμέσως μετά την επιστροφή μας από το σούπερ μάρκετ. Ο στόχος είναι να αποφύγουμε την πιθανή έκθεσή μας στον κορονοϊό.

Δες και αυτό: Πετσέτες κουζίνας: Πόσο επικίνδυνες είναι για την υγεία σου και πόσο συχνά πρέπει να τις αλλάζεις

Πολύ σημαντικά είναι τα tips που πρέπει να ακολουθήσουμε την ώρα που ψωνίζουμε, όπως το να καθαρίσουμε τη χειρολαβή από το καρότσι ή το καλάθι μας, να ψωνίσουμε τρόφιμα για τουλάχιστον 2 εβδομάδες και να μην πάμε στο σούπερ μάρκετ αν έχουμε έστω και το παραμικρό σύμπτωμα. Πριν φύγεις από το σπίτι φρόντισε να καθαρίσεις καλά με απολυμαντικό την επιφάνεια που θα ακουμπήσεις τα ψώνια σου και χώρισέ τη σε δύο μέρη, την καθαρή πλευρά και την πλευρά που θα ακουμπήσεις όσα αγόρασες.

Αυτό το είδες; Οι επιφάνειες που δεν πρέπει να καθαρίσεις ποτέ με ξύδι

Ο Jeffrey VanWingen αναφέρει στο βίντεό του πως σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του National Institutes of Health, ο κορονοϊός ζει στον αέρα έξω από το ανθρώπινο σώμα 3 ώρες. Στις συσκευασίες από χαρτί 1 μέρα, ενώ σε επιφάνειες από μέταλλο ή πλαστικό μπορεί να ζήσει έως και 3 μέρες.

Αναφέρει επίσης πως στις περιπτώσεις που είναι εφικτό, είναι καλό να αφήνουμε τα ψώνια μας εκτός σπιτιού για 3 μέρες. Έτσι θα μηδενίσουμε τις πιθανότητες να έρθουμε σε επαφή με τον ιό αν υπάρχει στις επιφάνειες των αντικειμένων. Το ίδιο μας προτρέπει να κάνουμε και με τα προϊόντα που αγοράζουμε online.

Διάβασε επίσης: Το τέλειο tip για καθαρά πλακάκια στο μπάνιο

Στις περιπτώσεις που δεν είναι εφικτό, μοιράζεται μαζί μας τεχνικές για να τα απολυμάνουμε. Μπορείς να καθαρίσεις την επιφάνεια με αντισηπτικά ή να αδειάζεις το περιεχόμενο σε καθαρές συσκευασίες που έχεις στο σπίτι και να πετάξεις τα κουτιά.

Δες το βίντεο: