Τα 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με το σίδερο εκτός από το να σιδερώνεις ρούχα

18.04.2020
Τα 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με το σίδερο εκτός από το να σιδερώνεις ρούχα
To ξέρουμε ότι στην παρούσα φάση μάλλον δεν θες να ακούς για δουλειές σπιτιού αλλά ίσως θα πρέπει να ξέρεις ότι το σίδερο των ρούχων είναι μια πολύ πιο χρήσιμη συσκευή από ότι νομίζες μέχρι τώρα. Όχι μόνο μπορεί να κάνει τα ρούχα σου να φαίνονται περιποιημένα, αλλά μπορεί επίσης, για παράδειγμα, να επισκευάσει βαθουλώματα στα ξύλινα έπιπλά σου, κάνοντας την επιφάνεια να φαίνεται καινούργια. Και αν δεν μπορείς να βγάλεις την τσίχλα που έπεσε στο παντελόνι σου, ένα σίδερο μπορεί επίσης να βοηθήσει και σε αυτό! Διάβασε παρακάτω μερικά πράγματα που δεν θα περίμενε κανείς ότι μπορεί να κάνει ένα σίδερο.

Μπορείς να επισκεύασεις βαθουλώματα στο ξύλο

Για να επισκευάσεις ένα βαθούλωμα στο ξύλινο τραπέζι σου ή οποιοδήποτε άλλο ξύλινο έπιπλο, θα χρειαστείς ένα σίδερο, ένα κομμάτι ύφασμα και νερό. Ψέκασε λίγο νερό στο βαθούλωμα, κάλυψέ το με ένα υγρό κομμάτι ύφασμα και σιδέρωσέ το. Κάθε λεπτό ή στο περίπου, πρόσθεσε περισσότερο νερό στο βαθούλωμα και επανάλαβε τη διαδικασία με το σίδερο μέχρι το βαθούλωμα να αφαιρεθεί.

Αυτό το διάβασες; Λεκές; Πες μου πώς έγινε να σου πω πώς θα τον καθαρίσεις

Μπορείς να αφαιρέσεις λεκέ από κερί

Εάν έχεις λεκέδες από κερί στα ρούχα σου, στο χαλί ή σε οποιοδήποτε ύφασμα, μπορείς να τους αφαιρέσεις με το σίδερο. Απλά τοποθέτησε το σημείο που έχει το λεκέ μεταξύ δύο πετσετών και πίεσε το με ένα ζεστό σίδερο (βεβαιώσου ότι είναι σε χαμηλή θερμοκρασία). Το κερί θα κολλήσει στις πετσέτες και έτσι θα καταφέρεις να απαλλαγείς από τους λεκέδες στα ρούχα σου. Το ίδιο κόλπο μπορείς να κάνεις και για την αφαίρεση κεριού από σκληρές επιφάνειες.

Μπορείς να αφαιρέσεις τσίχλα από τα ρούχα σου

Ακούμπησε την περιοχή του υφάσματος με την τσίχλα σε ένα χαρτόνι, έτσι ώστε η πλευρά με την τσίχλα να αγγίζει το χαρτόνι. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σιδερώσεις την αντίθετη πλευρά του υφάσματος. Η τσίχλα θα γίνει πιο μαλακή και θα κολλήσει στο χαρτόνι, καθιστώντας εύκολη την αφαίρεση του υπόλοιπου από το ρούχο σου. Βεβαιώσου ότι η θερμοκρασία δεν είναι πολύ υψηλή, αλλιώς η τσίχλα θα λιώσει και θα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.

Μπορείς να αφαιρέσεις λεκέδες από ξύλο

Εάν ακουμπάς ζεστά πιάτα ή φλιτζάνια σε ένα ξύλινο τραπέζι, ενδέχεται να εμφανιστούν λεκέδες από τη θερμότητα. Για να τους αφαιρέσεις, τοποθέτησε πρώτα μια πετσέτα πάνω από τους λεκέδες. Στη συνέχεια, σιδέρωσε την περιοχή με τον ατμό.

Διάβασε και αυτό: Το μόνο trick που χρειάζεσαι για να γίνει ευκολότερο το σιδέρωμα

Μπορείς να αφαιρέσεις τα βαθουλώματα από έπιπλα στο χαλί

Εάν πάνω σε ένα χαλί ακουμπάει ένα έπιπλο και αποφασίσεις να το μετακινήσεις, ίσως παρατηρήσεις ότι έχει αφήσει σημάδια στο χαλί. Για να τα αφαιρέσεις, πάρε μια υγρή πετσέτα και βάλτη πάνω από το βαθούλωμα. Στη συνέχεια, ζέστανε την πετσέτα με τον ατμό. Ανά διαστήματα, σήκωνε την πετσέτα και «φούσκωνε» με τα δάχτυλά σου τις ίνες του χαλιού. Επανάλαβε μερικές φορές μέχρι να δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.