Πώς να κάνεις ανοιξιάτικη εκκαθάριση στο σπίτι σου

27.04.2021
Πώς να κάνεις ανοιξιάτικη εκκαθάριση στο σπίτι σου
Πώς να οργανώσεις το σπίτι σου και να το κάνεις "ελαφρύτερο"

Η άνοιξη είναι μια ιδανική ευκαιρία να αλλάξεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου αλλά και τη διάθεσή σου. Μπορείς να κάνεις ένα πρόγραμμα του χρόνου που θα χρειαστεί να αφιερώσεις και να φτιάξεις μια λίστα με τα σημαντικότερα που θέλεις να κάνεις.

Marie Kondo: Η πρόκληση των 8 εβδομάδων για να τακτοποιήσεις σπίτι και μυαλό

Δες εδώ πώς μπορείς να κάνεις ανοιξιάτικη εκκαθάριση στους χώρους του σπιτιού σου:

Σαλόνι
Ξεκίνα κάνοντας γενική καθαριότητα στο χώρο και απομάκρυνε τα βαριά χειμερινά στοιχεία. Πρόσθεσε ένα πολύχρωμο ριχτάρι στον καναπέ, μερικά διακοσμητικά από μπαμπού, ένα φυτό εσωτερικού χώρου και αντικατάστασε τις χειμερινές κουρτίνες με ανοιχτόχρωμες.

Κουζίνα
Ξεκίνα κάνοντας εκκαθάριση αφού αποφασίσεις το τι δεν χρειάζεσαι. Καθάρισε το ψυγείο, ξεσκόνισε και τακτοποίησε τα ντουλάπια σου και άπλωσε ένα τραπεζομάντηλο σε έντονο μοτίβο.

Πώς να κρεμάσεις σωστά τα παντελόνια και τα πουκάμισα στην ντουλάπα σου

Υπνοδωμάτιο
Άλλαξε σεντόνια, αντικατέστησε τις βαριές κουβέρτες με ελαφριά σεντόνια και αέρισε το στρώμα. Μπορείς επίσης να ψεκάσεις το χώρο με ροδόνερο ή λεβάντα.

Ντουλάπες
Εδώ, μπορείς να δοκιμάσεις τη μέθοδο KonMari, και να ταξινομήσεις τα ρούχα ανά χρώμα και ύφασμα, ανάλογα με το τι σε βολεύει.

Mπάνιο
Άλλαξε πατάκι και κουρτίνες και πρόσθεσε ένα αρωματικό χώρου. Πέταξε ή δώρισε όσα προϊόντα ομορφιάς δε χρησιμοποιείς πλέον.

Είσοδος
Ανεξάρτητα από το αν η είσοδος σου είναι μεγάλη ή μικρή, είναι σημαντικό να την περιποιηθείς καθώς πρόκειται για το σημείο που δίνει την πρώτη εντύπωση του σπιτιού σου. Μπορείς να τοποθετήσεις ένα βάζο με λουλούδια, να προσθέσεις μια όμορφη παπουτσοθήκη και να αγοράσεις ένα καινούριο χαλάκι εισόδου.