Πώς να πλύνεις το τζιν παντελόνι σωστά

24.05.2021
Πώς να πλύνεις το τζιν παντελόνι σωστά
Καθάρισε και διατήρησε το τζιν σου σε τέλεια κατάσταση, χωρίς να δημιουργήσεις φθορές

Τα τζιν είναι ένα κομμάτι που δε λείπει από καμία γκαρνταρόμπα, είναι απόλυτα διαχρονικά και μπορεί να διαητηρηθεί για πολλά χρόνια καθώς είναι πολύ ανθεκτικό. Δεν είναι σπάνιο όμως, στην προσπάθεια μας να το καθαρίσουμε, να το καταστρέφουμε είτε πλυντήριο είτε στο στεγνωτήριο και στην απλώστρα.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το σωστό πλύσιμο των σεντονιών

Την επόμενη φορά που θα καθαρίσεις το αγαπημένο σου τζιν, έχε υπόψη σου τα παρακάτω tips για να το διατηρήσεις στην αρχική του κατάσταση:

- Ακόμα κι αν δεν έχει λερωθεί, καλό θα είναι να πλύνεις το τζιν σου μετά από 10 φορές που το έχεις φορέσει ή όταν αρχίζει να μυρίζει. Απόφυγε να το πλένεις πιο συχνά, γιατί θα χάσει γρηγορότερα το χρώμα του.

- Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσεις ένα τζιν για να το διατηρήσεις όσο περισσότερο γίνεται στην αρχική του κατάσταση και να μειώσεις τις πιθανότητες να μικρύνει ή να χάσει το χρώμα του, είναι να το πλένεις στο χέρι. Χρησιμοποίησε ένα απορρυπαντικό ρούχων για πλύσιμο στο χέρι χωρίς λευκαντικά συστατικά ή χλωρίνη, λευκό ξύδι, μια λεκάνη και μια πετσέτα. Γέμισε μια λεκάνη με κρύο νερό και πρόσθεσε το απορρυπαντικό ρούχων ή ξύδι. Γύρισε τη μέσα πλευρά του τζιν προς τα έξω και βάλτο στη λεκάνη. Ανακάτεψε ώστε να πάει το απορρυπαντικό παντού και άφησε το για μισή ώρα ή λίγο λιγότερο.

Όσα μπορείς να καθαρίσεις με την οδοντόκρεμα (εκτός από τα δόντια σου)

Στη συνέχεια, άδειασε το νερό και αντικατάστησε με κρύο νερό. Επανέλαβε μέχρι να ξεπλυθεί καλά το τιζν. Αντί να στίψεις το τζιν για να φύγει το νερό, τύλιξέ σε μια λευκή πετσέτα και πίεσε την πάνω στο τζιν για να φύγει το νερό. Άπλωσέ το να στεγνώσει στον αέρα κρεμώντας το σε κρεμάστρα ή απλώνοντάς το πάνω στην απλώστρα.

- Αν δε θες να το πλύνεις στο χέρι, μπορείς να το κάνεις στο πλυντήριο - τα περισσότερα τζιν μπορούν να πλυθούν και εκεί. Έλέγξε την ετικέτα του για να σιγουρευτείς και ακολούθησε τις οδηγίες όσον αφορά στη θερμοκρασία. Χρησιμοποίησε απορρυπαντικό πλυντηρίου χωρίς λευκαντικά συστατικά και λευκό ξύδι. Βάλε το τζιν στο πλυντήριο με την μέσα πλευρά προς τα έξω. Πρόσθεσε το απορρυπαντικό ή το ξύδι και επίλεξε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα ή το πρόγραμμα πλύσης με κρύο νερό. Εάν χρησιμοποιήσεις στεγνωτήριο, διάλεξε το πρόγραμμα με τη χαμηλότερη θερμοκρασία.