Όσα πιθανότατα παραμελείς να κάνεις στην καθαριότητα της κουζίνας

16.06.2021
Όσα πιθανότατα παραμελείς να κάνεις στην καθαριότητα της κουζίνας
Μήπως να προγραμματίσεις αυτές τις εργασίες σύντομα;

Πιθανότατα μέχρι σήμερα, η ρουτίνα καθαριότητας της κουζίνας σου περιλάμβανε συγκεκριμένα πράγματα: σκούπισμα, σφουγγάρισμα, πλύσιμο πιάτων, καθαρισμός των πάγκων και απόρριψη κάθε ληγμένου προϊόντος. Μήπως όμως παραμελείς κάποιες άλλες εργασίες, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική καθαριότητα του χώρου;

5 πράγματα στο σπίτι σου που πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά

Δες παρακάτω όσα πιθανότητα παραμελείς να κάνεις στη ρουτίνα καθαριότητας της κουζίνας σου, και που πρέπει να προγραμματίσεις να κάνεις σύντομα:

Να καθαρίσεις το πλυντήριο πιάτων σου
Το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων πρέπει να αδειάζεται και να καθαρίζεται μία φορά το μήνα, γιατί αν δε γίνει, είναι πολύ πιθανό να επηρεαστεί η αποτελεσματικότητα του. Μόλις αδειάσεις το φίλτρο, λειτούργησε το πλυντήριο πιάτων στην πιο ζεστή ρύθιμιση με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στην επάνω σχάρα. Στη συνέχεια, λειτούργησε το ξανά με μαγειρική σόδα πασπαλισμένη στο κάτω μέρος.

Να καθαρίσεις όλα τα ντουλάπια
Τα ντουλάπια είναι ένα από τα πιο συχνά σημεία που οι περισσότεροι ξεχνούν να καθαρίσουν. Ωστόσο, με ένα μόνο υγρό ύφασμα, θα εκπλαγείς με την ποσότητα σκόνης και βρωμιάς που μπορείς να αφαιρέσεις, ειδικά στα σημεία που βρίσκονται κοντά στο φούρνο.

Πώς να καθαρίσεις αποτελεσματικά ένα μαυρισμένο τηγάνι

Να καθαρίσεις σωστά το ψυγείο και τον καταψύκτη
Και ποιος δε θέλει να έχει ένα ψυγείο γεμάτο τρόφιμα της επιλογής του - είναι όμως το ψυγείο ένα πραγματικά ασφαλές σημείο αποθήκευσης για αυτά; Όσο πιο συχνά μπορείς, βγάζε τα πάντα από το ψυγείο και σκούπισε όλες τις επιφάνειες με σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό.

Να καθαρίσεις τις συσκευές - και όχι μόνο το φούρνο μικροκυμάτων

Οι τοστιέρες και οι καφετιέρες χρησιμοποιούνται καθημερινά, αλλά πόσο συχνά τις καθαρίζεις; Στις περισσότερες τοστιέρες, υπάρχει ένας εσωτερικός δίσκος που μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί, ή μπορείς με μια καθαρή οδοντόβουρτσα ή ένα πινέλο να μαζέψεις τα ψίχουλα από το εσωτερικό. Η καφετιέρα σας πρέπει να καθαρίζεται μία φορά στις τέσσερις χρήσεις, και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μείγμα νερού και ξυδιού.

Να μετακινήσεις τις μεγάλες συσκευές
Αυτό είναι κάτι που ίσως δεν ξεχνάς, αλλά πιθανότατα αναβάλλεις. Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για κάτι εύκολο, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στην παράταση της διάρκειας ζωής των μεγαλύτερων συσκευών σου. Μία φορά το χρόνο, θα πρέπει να τραβάς το ψυγείο σου για να καθαρίσεις το χώρο πίσω από αυτό, και να κάνεις το ίδιο και με το φούρνο.