Όσα πρέπει να αποφύγεις να κάνεις όταν μετακομίζεις

21.06.2021
Όσα πρέπει να αποφύγεις να κάνεις όταν μετακομίζεις
Οι ειδικοί μοιράζονται τις συμβουλές τους

Είτε μετακομίζεις κάθε δύο χρόνια είτε έχεις κάνει μόνο μια μετακόμιση στη ζωή σου, θα γνωρίζεις ότι η μεταφορά όλων των αντικειμένων σου από ένα χώρο σε έναν άλλο είναι μια πρόκληση και μπορεί να προκαλέσει έντονο στρες.

Πώς να κάνεις σωστή επιλογή στρώματος

Επαγγελματίες οργάνωσης, μεταφορών και μετακομίσεων μοιράζονται τις συμβουλές τους για το τι δεν πρέπει να κάνεις ενώ συσκευάζουμε τα κουτιά και προετοιμάζεις τη ζωή σου για ένα νέο χώρο.

Μην υποθέσεις ότι ο νέος σου χώρος θα μοιάζει με το τωρινό σου σπίτι
Όσο κι αν αγαπάς το τωρινό σου σπίτι, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι ο νέος σου χώρος μπορεί να χρειαστεί μια τελείως διαφορετική διαρύθμιση. Αντί να συσκευάσεις τα αντικείμενα σου ανά δωμάτιο, ετοίμασε κάποια αντικείμενα σου σε κατηγορίες. Αυτό θα σου επιτρέψει να επικεντρωθείς στην τοποθέτηση των πιο σημαντικών αντικειμένων στο νέο σου σπίτι πρώτα και, στη συνέχεια, μπορείς εύκολα να φτιάξεις τη διαρρύθμιση και τη διακόσμηση.

Μην ξεχάσεις να ετοιμάσεις τα κουτιά με το σωστό τρόπο
"Πολλοί πελάτες θέλουν να κάνουν φτιάξουν μόνοι τους τα κουτιά και να συσκευάσουν τα πράγματα τους, και το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές δεν το κάνουν σωστά", εξηγεί ο Ivan Huerta, εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών σε εταιρεία μεταφορών και μετακομίσεων. Μην ξεχνάς να συσκευάζεις τα κουτιά χρησιμοποιώντας επαρκή ποσότητα περιτυλίγματος με φυσαλίδες για να αποφύγεις τις ζημιές και να βάλεις ετικέτες σε όλα τα κουτιά ανά κατηγορία.

4 βήματα για να ανακαινίσεις το μπάνιο σου και να το κάνεις καινούργιο

Μη συσκευάζεις τυχαία
"Πολλοί πελάτες συσκευάζουν τα αντικείμενά τους χωρίς λογική, απλά βάζοντας ό, τι θα χωράει στο κάθε κουτί", λέει ο επαγγελματίας οργανωτής Aileen Mitchener. "Πριν συσκευάσεις, ταξινόμησε τα αντικείμενά σου σε κατηγορίες και κάνε ό, τι καλύτερο μπορείς για να διατηρήσεις τα αντικείμενα μαζί. Η συσκευασία των αντικειμένων σου με οργανωμένο τρόπο θα σου εξοικονομήσει χρόνο και θα βελτιώσει τη διαδικασία αποσυσκευασίας.

Μην υπερφορτώνεις τα χαρτονένια κουτιά
Η συσκευασία πρόσθετων κουτιών μπορεί να είναι χρονοβόρα, αλλά θα σε γλυτώσει από πιθανά προβλήματα. Το να υπερφορτώσεις μερικά κουτιά κάνει πολύ πιθανό να σκιστούν και να ανοίξουν κατά τη μεταφορά τους, κάτι που βάζει σε κίνδυνο τα αντικείμενα σου. Χρησιμοποίησε όσα κουτιά χρειάζεται για να μπορούν να μεταφερθούν εύκολα.

Μην μεταφέρεις άχρηστα αντικείμενα
Πριν μετακομίσεις, αφιέρωσε χρόνο για να κάνεις μια εκκαθάριση και να αποφασίσεις τι θα κρατήσεις και τι μπορείς να πετάξεις ή να δωρίσεις. Η μετακόμιση είναι μια καλή ευκαιρία να ξεφορτωθείς πράγματα που δε σου χρησιμεύουν σε τίποτα.