Πώς να καθαρίσεις οτιδήποτε από ανοξείδωτο ατσάλι

30.08.2021
Πώς να καθαρίσεις οτιδήποτε από ανοξείδωτο ατσάλι
Κάνε τα τηγάνια και τις συσκευές σου λαμπερές και πάλι

Ανθεκτικό και λαμπερό, το ανοξείδωτο ατσάλι είναι το ιδανικό υλικό για τις κουζίνες και τα μπάνια. Ωστόσο, το συγκεκριμένο υλικό είναι επιρρεπές σε δακτυλικά αποτυπώματα, ραβδώσεις και λεκέδες νερού. Παρόλο που είναι ανθεκτικό, τα σκληρά λειαντικά μπορούν να το χαράξουν ή να το σκουριάσουν, οπότε είναι σημαντικό να μάθεις πώς να το καθαρίζεις με τον σωστό τρόπο.

Το σπίτι σου μυρίζει άσχημα; Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να ελέγξεις

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να κάνεις το ανοξείδωτο ατσάλι λαμπερό και πάλι:

Τι θα χρειαστείς:
Μαλακό πανί
Ήπιο σαπούνι πιάτων
Λευκό ξύδι
Μαγειρική σόδα

Πώς να καθαρίσεις:

- Πριν καθαρίσεις μια συσκευή από ανοξείδωτο ατσάλι, καλό είναι να ελέγξεις τις συστάσεις του κατασκευαστή. Υπάρχουν αρκετές ποιότητες από ανοξείδωτο χάλυβα που μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ανθεκτικές και ορισμένες συσκευές έχουν φινίρισμα διαφανούς στρώσης, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί από ορισμένα προϊόντα καθαρισμού.

- Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σκούπισμα της συσκευής από ανοξείδωτο ατσάλι με ένα καθαρό πανί βουτηγμένο σε ζεστό νερό θα σου φέρει αποτελέσματα. Αλλά για τους πιο επίμονους λεκέδες, πρόσθεσε μια σταγόνα σαπούνι πιάτων στο νερό και χρησιμοποίησε το διάλυμα για να σκουπίσεις την επιφάνεια. Ξύπλυνε με νερό και στέγνωσε καλά.

- Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ατμοκαθαριστή με ένα εξάρτημα ακροφυσίου. Ο ατμός θα απολυμάνει την επιφάνεια, η οποία στη συνέχεια μπορεί να σκουπιστεί με ένα μαλακό πανί. Για να μην κάνεις γρατζουνιές, απόφυγε να χρησιμοποιήσεις ένα εξάρτημα βούρτσας ή οποιοδήποτε σκληρό εργαλείο καθαρισμού.

- Για επίμονες κηλίδες, βρέξε ένα μαλακό πανί με αραιωμένο διάλυμα νερού και ξυδιού. Σκούπισε ολόκληρη την επιφάνεια από πάνω προς τα κάτω, αλλά μην αφήσεις το ξύδι να καθίσει στην επιφάνεια. Στη συνέχεια ξέβγαλε και στέγνωσε.

- Για λεκέδες σε ανοξείδωτες κατσαρόλες και τηγάνια ή πάγκους, φτιάξε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και εφάρμοσε την στον λεκέ, αφήνοντάς την να καθίσει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψε την περιοχή με ένα πανί βρεγμένο σε διάλυμα νερού και σαπούνι πιάτων. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις ένα μαλακό πανί για να αποφύγεις τις γρατζουνιές.

- Για να κάνεις την επιφάνεια του ανοξείδωτου ψυγείου σου λαμπερή και να την προστατέψεις από τα δακτυλικά αποτυπώματα, πρόσθεσε μια πολύ μικρή σταγόνα ελαιόλαδου σε ένα πανί και σκούπισε την στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, σκούπισε με ένα στεγνό πανί.