Πώς να κάνεις τις καλοκαιρινές συγκεντρώσεις διασκεδαστικές και εύκολες

25.07.2021
Πώς να κάνεις τις καλοκαιρινές συγκεντρώσεις διασκεδαστικές και εύκολες
Ο επαγγελματίας design και lifestyle Athena Calderone μοιράζεται τις συμβουλές της για τέλεια καλοκαιρινή διασκέδαση

Η Athena Calderone, lifestyle blogger και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, δεν έχει μόνο ικανότητες για κάθε δεξιότητα που σχετίζεται με το σπίτι, αλλά τις κάνει επίσης να φαίνονται εύκολες. Αν λοιπόν χρειάζεσαι συμβουλές για το πώς να γίνεις η οικοδέσποινα για τις πιο κομψές καλοκαιρινές συγκεντρώσεις που είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολες, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα tips της.

Περίσσεψε κρασί; Δες τι μπορείς να το κάνεις για να μην πάει χαμένο

Δες τις συμβουλές της Athena Calderone:

Το έξυπνο μενού
Η πρώτη συμβουλή της Calderone σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό ενός καλοκαιρινού μενού είναι: "Κράτησε το απλό! Προτίμησε φρέσκα υλικά εποχής και συνοδευτικά πιάτα που μπορούν να προετοιμαστούν γρήγορα και εύκολα. Κόψτε τα συστατικά και φτιάξε τις εκ των προτέρων".

Για να κάνεις τη συγκέντρωση σε εξωτερικό χώρο με ευκολία και να αποφύγεις να ανάψεις το φούρνο, η σχάρα είναι η καλύτερη επιλογή. "Η αγαπημένη μου καλοκαιρινή επιλογή για αυτές τις περιπτώσεις είναι να βάζω ένα εποχιακό λευκό ψάρι στη σχάρα με λεμόνια. Σέρβιρε το με μια καλοκαιρινή σαλάτα με ανάμεικτες κανονικές και λιαστές, κόκκινο κρεμμύδι, φρέσκα βότανα και ωμό ξεφλουδισμένο καλαμπόκι".

DIY κοκτέιλ
Το να αφήσεις τους επισκέπτες να φτιάξουν τα δικά τους κοκτέιλ όχι μόνο τους δίνει κάτι να κάνουν, αλλά μπορούν να προσαρμόσουν τη γεύση και το αλκοόλ. "Φτιάχνω συχνά ένα απλό σιρόπι και προσθέτω λίγο φρέσκο ​​λεμόνι ή λάιμ", λέει η Calderone. "Στο σημείο που θα έχεις την κάβα και τα ποτά, βάλε μια προτεινόμενη συνταγή κοκτέιλ σε πίνακα κιμωλίας, μαζί με τις απαραίτητες προμήθειες και συστατικά και άφησε τους καλεσμένους σου να νιώσουν άνετα και να φτιάξουν το ποτό της επιλογής τους".

Φυσικά όμορφη διακόσμηση
Επίλεξε ένα σημείο εστίασης για έμπνευση και αφήστε το να είναι ο οδηγός σου για εύκολα, εποχιακά στοιχεία για το τραπέζι. Εάν η συγκέντρωση είναι στην αυλή σου, άφησε το περιβάλλον να χρησιμεύσει ως έμπνευση. Τοποθέτησε κομμένα κλαδιά σε ένα μεγάλο βάζο για να χρησιμεύσει ως κεντρικό στοιχείο, ψαλίδισε λουλούδια ή αναδιάταξε τα φυτά σε γλάστρες.

Προστασία από τα κουνούπια
Τα κουνούπια έχουν τη δύναμη να καταστρέψουν μια κατά τα άλλα χαλαρή και ευχάριστη συγκέντρωση. Ευτυχώς, η Calderone έχει μια αποτελεσματική συμβουλή: "Ένα υπέροχο καλοκαιρινό κόλπο για να αποφύγεις κάτι τέτοιο σε ένα υπαίθριο δείπνο είναι να πάρεις λίγο νήμα και να δημιουργήσεις μια φρέσκια δέσμη λεβάντας και φασκόμηλου τοποθετημένη στο πιάτο κάθε επισκέπτη". Το ελαφρύ άρωμα θα υπάρχει γύρω από το τραπέζι όλο το βράδυ, απομακρύνοντας παράλληλα τα κουνούπια.