Πώς να κάνεις το καθάρισμα του σπιτιού διασκεδαστικό

19.09.2021
Πώς να κάνεις το καθάρισμα του σπιτιού διασκεδαστικό
5 tips που θα κάνουν τις αγγαρείες παιχνιδάκι

Αν αναρωτιέσαι πώς να κάνεις το καθάρισμα του σπιτιού διασκεδαστικό, δεν είσαι μόνη. Οτιδήποτε μας φαίνεται βαρετό και κουταστικό φαίνεται να διαρκεί περισσότερο - και οι αγγαρείες του σπιτιού δεν αποτελούν εξαίρεση.

Όσα πιθανότατα παραμελείς να κάνεις στην καθαριότητα της κουζίνας

Δες παρακάτω τι μπορείς να κάνεις για να γίνει το καθάρισμα του σπιτιού πιο διασκεδαστικό και να το κάνεις να φαίνεται σαν παιχνιδάκι:

Βρες την παρέα που σου ταιριάζει
Αν υπάρχει μια τηλεοπτική εκπομπή που θέλεις να παρακολουθήσεις και δεν απαιτεί την πλήρη προσοχή σου, δοκίμασε να την βάλεις ενώ καθαρίζεις για να περάσει ο χρόνος λίγο πιο ευχάριστα. Εναλλακτικά, μπορείς να ακούσεις ένα podcast ή ένα ηχογραφημένο βιβλίο - με την απόσπαση της προσοχής σου, θα τελειώσεις πριν καν το καταλάβεις.

Κάνε το καθάρισμα μια προπόνηση για όλο το σώμα
Εάν περνάς όλη την ημέρα καθαρίζοντας το σπίτι σου, μπορείς να παραλείψεις το μάθημα pilates για εκείνη την ημέρα. Ένα πολύωρο καθάρισμα σπιτιού είναι μια προπόνηση ολόκληρου του σώματος από μόνο του. Σίγουρα θα ανεβάσεις τον καρδιακό σου ρυθμό χωρίς καν να προσπαθήσεις, αλλά αν θέλεις να τον ανεβάσεις μια πρόκληση, πρόκλησε τον εαυτό σου να ανεβοκατεβαίνει τη σκάλα σου κάθε λεπτό ξεσκονίσματος ή να κάνεις 30 δευτερόλεπτα να κάνεις άλματα μετά την συνεδρία κενού κάθε δωματίου Το

Δημιούργησε ένα παιχνίδι
Ανεξάρτητα από την ηλικία σου, τα παιχνίδια είναι πάντα διασκεδαστικά. Γιατί λοιπόν να μην κάνεις ένα παιχνίδι με βάση το καθάρισμα; Και το καλύτερο μέρος του θα είναι να φτιάξεις εσύ τους κανόνες. Πες στον εαυτό σου ότι θα καθαρίσεις πρώτα όλα τα μπλε πράγματα στο σπίτι σου ή αν μισείς να διπλώνεις ρούχα, όρισε ένα χρονόμετρο και δες αν μπορείς να κερδίσεις το δικό σου προσωπικό ρεκόρ.

Όρισε ένα χρονικό όριο
Ένα μεγάλο μέρος της κούρασης που νιώθεις και μόνο όταν σκέφτεσαι το καθάρισμα είναι η αίσθηση του "αυτό δεν θα τελειώσει ποτέ". Ο τρόπος να το καταπολεμήσεις αυτό είναι να ορίσεις ένα χρονικό όριο για το διάστημα που θα καθαρίσεις - για παράδειγμα, πες ότι θα καθαρίσεις για δυο ώρες και στη συνέχεια θα αφιερώσεις δύο ώρες στην αγαπημένη σου δραστρηριότητα.

Δώσε μια ανταμοιβή στον εαυτο σου
Σκέψου κάτι όμορφο, όπως ένα δείπνο στο αγαπημένο σου μαγαζί ή ένα απολαυστικό αρωματικό αφρόλουτρο με κεριά και μουσική - το να ξέρεις ότι έχεις κάτι να περιμένεις μετά τον καθαρισμό θα βοηθήσει τον χρόνο να περάσει πολύ πιο γρήγορα.