Οι τρόποι να καθαρίζεις πιο έξυπνα το σπίτι σου

25.09.2021
Οι τρόποι να καθαρίζεις πιο έξυπνα το σπίτι σου
Πώς να εξοικονομήσεις χρόνο και ενέργεια

Υπάρχουν κάποιες που λατρεύουν να καθαρίζουν - για κάποιες άλλες, το καθάρισμα είναι απλώς ένα απαραίτητο καθήκον για να διατηρήσουν ένα υγιές και καθαρό σπίτι. Ανεξάρτητα από το πόση ευχαρίστηση παίρνεις από το καθάρισμα, το να διευκολύνεις τη διαδικασία αυτή είτε θα ελευθερώσεις το χρόνο σου για άλλες ασχολίες είτε θα σου δώσει περισσότερο χρόνο για να καθαρίσεις.

Όσα πιθανότατα παραμελείς να κάνεις στην καθαριότητα της κουζίνας

Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές για να καθαρίσεις πιο έξυπνα και όχι πιο σκληρά, ώστε να εξοικονομήσεις πολύτιμο χρόνο και ενέργεια.

Κάνε ένα σχέδιο
Κάθε σπίτι και νοικοκυριό είναι διαφορετικό. Δημιούργησε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα καθαρισμού που ταιριάζει σε εσένα για κάθε δωμάτιο. Γράψε τις εργασίες που πρέπει να γίνουν καθημερινά, εβδομαδιαία, μηνιαία ή εποχιακά. Ο καθαρισμός ενός δωματίου ή το τέλος μιας δουλειάς κάθε μέρα είναι πολύ πιο εύκολο από το να προσπαθείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα.

Άφησε τα προϊόντα καθαρισμού να κάνουν τη σκληρή δουλειά
Υπάρχουν πολύ λίγα θαυματουργά προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πραγματικά καλά που χρειάζονται χρόνο για να δουλέψουν. Αφιέρωσε λίγη ώρα για να διαβάσεις την ετικέτα. Σχεδόν κάθε προϊόν καθαρισμού πρέπει να εφαρμοστεί και να αφεθεί να λειτουργήσει για πέντε ή 10 λεπτά για να αρχίσει να περιορίζει τη βρωμιά πριν ξεκινήσεις το τρίψιμο.

Αποθήκευσε τα είδη καθαρισμού σε κοντινή απόσταση
Μπορεί να φαίνεται σπατάλη να αγοράζεις πολλαπλά είδη καθαρισμού, αλλά θα εξοικονομήσεις πολύ χρόνο εάν διατηρείς τα προϊόντα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται συχνά στα δωμάτια όπου θα χρησιμοποιηθούν.

- Επίλεξε καθαριστικά και εργαλεία πολλαπλών χρήσεων.
- Αναζήτησε καθαριστικά για όλες τις χρήσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πάγκους, δάπεδα και τοίχους. Δεν χρειάζεσαι δεκάδες εξειδικευμένα καθαριστικά για να έχεις ένα καθαρό σπίτι.
- Χρησιμοποίησε πανιά μικροϊνών που παγιδεύουν τη σκόνη αντί για χαρτί. Ένα υγρό πανί μικροϊνών θα γυαλίσει τους περισσότερους πάγκους χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις καθαριστικό.

Ξεκίνα από την κορυφή και καθάρισε προς τα κάτω
Σε κάθε καθάρισμα που κάνεις, ξεκίνα από την κορυφή του δωματίου ή του αντικειμένου και συνέχισε προς τα κάτω. Προτίμησε να καθαρίζεις τα δάπεδα τελευταία.

Ακολούθησε τον κανόνα της επαφής
Όταν μαζεύεις κάτι, μην το ξαναβάλεις κάτω μέχρι να το ξαναβάλεις εκεί που πρέπει.

- Κράτησε έναν κάδο ανακύκλωσης ακριβώς δίπλα στην είσοδο για να βάζεις την ανεπιθύμητη αλληλογραφία
- Βάλε τα ρούχα στην ντουλάπα αμέσως μόλις τα βγάλεις
- Μην τοποθετείς ποτέ βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη. Βάλτα στο πλυντήριο πιάτων ή πλύνε τα αμέσως.
- Πέταξε οτιδήποτε άχρηστο.

Καθάρισε επιτόπου
Σε πέντε λεπτά ή λιγότερο, μπορείς να πετάξεις τα τρόφιμα που έχουν λήξει από το ψυγείο καθώς καθαρίζεις μετά το δείπνο και στη συνέχεια, να βγάλεις τα σκουπίδια. Καθάρισε το νιπτήρα του μπάνιου αφού τελειώσεις με τη χρήση του. Κάθε μικρή ολοκληρωμένη εργασία βοηθάει στο να διατηρείς το σπίτι καθαρό.