Aνέμελη ζωή

26.11.2009
Συμμετρία ύφους, φινετσάτη αισθητική και προσωπική άποψη είναι τα τρία συστατικά του επιτυχημένου good living, που εκπροσωπεί επάξια αυτή η αστική κατοικία της Φιλοθέης.

Αν ένα σπίτι αποτελεί την πραγματοποίηση ενός πολύ προσωπικού ονείρου, τότε το όνειρο της συγκεκριμένης ιδιοκτήτριας ήταν ένας καταπράσινος παράδεισος. Ολα εδώ μοιάζουν να έχουν επιλεγεί με μοναδικό γνώμονα την ισορροπία, λες και τίποτα δεν πρέπει να ταράξει την εξωτερική αρμονία του κήπου, αλλά και τη διάθεση της ιδιοκτήτριας.

Κυριολεκτικά κρυμμένο σε κάποιον ήσυχο δρόμο της Φιλοθέης, το σπίτι, που καταλαμβάνει μόλις 120 τ.μ. από τα συνολικά 340 τ.μ. του οικοπέδου, εκτείνεται σε δύο επίπεδα, τα οποία έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο μεγάλο πρωταγωνιστή, τον κήπο των 220 τ.μ. Ψηλά δέντρα, περιποιημένο γρασίδι, αναπαυτικά έπιπλα από μπαμπού, λευκά ανάκλιντρα, πέργκολες και ψάθινα κασπό συνθέτουν το αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο, αλλά εντελώς ανεπιτήδευτο εξωτερικό ντεκόρ. Αρχιτεκτονική και διακόσμηση συμφιλιώνονται με το τοπίο για να καταλήξουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα που υποστηρίζεται από δημιουργικές και συνάμα πρακτικές επιλογές, πάντα υπό την υψηλή «επιστασία» των γήινων στοιχείων, όπως η πέτρα και το ξύλο. Η περιήγηση συνεχίζεται στο ισόγειο του κτίσματος, το οποίο περιλαμβάνει ένα σαλόνι, ένα υπνοδωμάτιο, γραφείο και home cinema, γυμναστήριο, καθώς και ένα μικρό ξενώνα, με πριβέ κουζίνα και μπάνιο. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, φιλόξενη και χαρούμενη, κάτι το οποίο οφείλεται στις απαλές, γήινες αποχρώσεις, στη φινετσάτη επίπλωση και στο ύφος που δίνει τον τόνο σε ολόκληρη την κατοικία και το οποίο δεν είναι άλλο από το κλασικό στιλ, ιδωμένο όμως μέσα από μια πιο φρέσκια και μοντέρνα οπτική. Στον πάνω όροφο βρίσκονται το μεγάλο σαλόνι, η κεντρική τραπεζαρία και η βασική κουζίνα του σπιτιού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ευρύχωρο καθιστικό, με τους αναπαυτικούς καναπέδες, την υπέροχη τραπεζαρία και τα μεγάλα παράθυρα-κάδρα που αιχμαλωτίζουν την ομορφιά του έξω μέσα. Οι κομψές αποχρώσεις κινούνται ανάμεσα στο ζεστό καφέ, το γλυκό κρεμ και της μόκας. Οι καμηλό δερμάτινες καρέκλες της τραπεζαρίας φέρουν την υπογραφή Fendi και... συγκατοικούν με ένα λιτό, επίσης δερμάτινο τραπέζι, του οποίου η φίνα επιφάνεια θυμίζει μάρμαρο. Αλλά αυτό που τραβά τα βλέμματα είναι ο εντυπωσιακός καθρέφτης, μοναδική ίσως εκκεντρικότητα στον κατά τα άλλα χαμηλών τόνων χώρο. Εξαιρετικά αφιερωμένη στην ανέμελη και γαλήνια ζωή των ενοίκων της, η συγκεκριμένη κατοικία κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρο της ιδιοκτήτριας, ισορροπώντας μοναδικά μεταξύ λιτής πολυτέλειας, κλασικής φινέτσας και μοντέρνων παρεμβάσεων και έχοντας πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της την αρμονική συνύπαρξη και επικοινωνία της με το φυσικό της περίγυρο.