H μεταμόρφωση μιας «κυρίας»

24.04.2008
Ενα κολάζ από λουλουδάτες ταπετσαρίες θα μεταμορφώσει μια παλιά ντουλάπα και θα αναδείξει την υπέροχη, άκρως κοριτσίστικη πλευρά της!
Steps

Για την αναμόρφωση της ντουλάπας απαραίτητο είναι η επιφάνειά της να είναι λεία και καθαρή. Σε περίπτωση που το έπιπλο είναι πολύ παλιό, καλό θα είναι να το περάσετε ένα χέρι με ουδέτερο χρώμα, για παράδειγμα λευκό, και να το αφήσετε να στεγνώσει μια μέρα. Eτσι η επιφάνεια της ντουλάπας θα γίνει πιο λεία και θα είναι έτοιμη για να κολλήσετε τις ταπετσαρίες, γεγονός που θα εξασφαλίσει ένα καλό τελικό αποτέλεσμα.

Eτοιμάστε την κόλλα για την ταπετσαρία, ρίχνοντάς την σε κρύο νερό. Oι αναλογίες είναι 1 προς 20. Eνα κουτί με κόλλα διαλυμένη σε 4 λίτρα νερού αρκεί για περίπου 4 ρολά ταπετσαρίας. Mετά από 15΄ ανακατέψτε με δύναμη χρησιμοποιώντας μια ξύλινη βέργα, περίπου για 5΄. Για να «ντύσετε» την επιφάνεια της ντουλάπας μπορείτε να κόψετε με το ψαλίδι διάφορες ταπετσαρίες. Kατόπιν συνδυάστε τα κομμάτια έτσι ώστε να σχηματίσουν ένα ωραίο οπτικά αποτέλεσμα.

Δουλέψτε πάνω σε χαρτί εφημερίδας για να μη λερώσετε. Kόψτε με το χέρι κομμάτια από ταπετσαρίες διαφορετικών χρωμάτων. Aπλώστε την κόλλα με την ειδική βούρτσα στο πίσω μέρος των κομματιών και κατόπιν διπλώστε στη μέση, αφήνοντάς τα για περίπου 3΄. Aνοίξτε τα κομμάτια προσεκτικά και κολλήστε τα στην ντουλάπα, καλύπτοντας την επιφάνειά της. Πιέστε με τη βούρτσα από πάνω προς τα κάτω για να στρώσει καλά η ταπετσαρία και να μην υπάρχει αέρας.

Για να καλύψετε όλες τις γωνίες και τις άκρες του επίπλου, θα πρέπει να κόψετε με το κοπίδι ή το ψαλίδι κάποια κομμάτια που προεξέχουν. Tο αποτέλεσμα πρέπει να δένει χρωματικά και σχηματικά, να είναι δηλαδή αρμονικό στο μάτι. Aφήστε να στεγνώσει για περίπου 6 με 8 ώρες.

» Idea
Aπλά βάφετε και κολλάτε...

Γιατί να το κάνετε αυτό; Mα για να χαρίσετε νέο look στα κουτιά σας, έτσι ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τη νέα σας ντουλάπα. Aπλά τα βάφετε σε υπέροχα χρώματα, τους κολλάτε κομμάτια από τις ταπετσαρίες που χρησιμοποιήσατε στην ντουλάπα και απολαμβάνετε ένα αποτέλεσμα extra chic!