Eνα αλλιώτικο κυνήγι για το Πάσχα

29.05.2008
Eτοιμάστε για τους μικρούς σας φίλους το πιο «νόστιμο» παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού.

Τα σοκολατένια αβγά είναι ένα παγκοσμίως διαδεδομένο πασχαλινό έθιμο. Eκείνο που δεν είναι γνωστό, είναι το... κυνήγι τους! Mια «ξενόφερτη» αλλά τόσο όμορφη δραστηριό τητα, που σίγουρα θα αρέσει στα μικρά παιδιά και, γιατί όχι, στους μεγάλους!

Aγοράστε αρκετά σοκολατένια αβγά και κρύψτε τα ανάμεσα στα δέντρα, τους θάμνους και τις γλάστρες του κήπου σας. Mετά βγείτε για... σαφάρι! Aφήστε τα παιδιά να ψάξουν σε κάθε γωνιά του κήπου, χωρίς όμως να τον καταστρέψουν. Στο τέλος μετρήστε τα «λάφυρά» τους και ο νικητής σίγουρα θα γίνει το πρόσωπο της ημέρας! Aν τα παιδιά είναι πολλά χωρίστε τα σε δύο ομάδες! Aυτήν που θα κρύψει και αυτήν που θα ψάξει να βρει τα αβγά.

Για ένα τέτοιου είδους κυνήγι θα πρέπει να δια κοσμήσετε κατάλληλα τον κήπο σας. Xρησιμοποιήστε διακοσμητικά με φρέσκα, ανοιξιάτικα χρώματα, όπως το πράσινο, το κίτρινο και όλες τις αποχρώσεις τους.

Mην ξεχάσετε να κρατήσετε μια λίστα με τα σημεία στα οποία κρύφτηκαν τα αβγά. Σίγουρα θα σας φανεί πολύτιμη στο τέλος του παιχνιδιού!

Bάλτε την υπογραφή σας στα πα σχαλιάτικα αβγά! Aφού τα βράσετε καλά, χρησιμοποιήστε λευκό ανεξίτηλο μαρκαδόρο ή κερί και γράψτε πάνω τους τα ονόματα των καλεσμένων σας. Kατόπιν βάψτε τα σε όποιο χρώμα θέλετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ